Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Елитът на българския конен спорт се събира в Бургас

Елитът на българския конен спорт се събира в Бургас

В разгара на лятото най-добрите български сътезатели по конен спорт се събират в Бургас. Причината е участието им в двата морски турнира по прескачане на препятствия - Квалификация и Трети национален турнир по конен спорт - „Купа – Бургас 2013”.

В разгара на лятото най-добрите български сътезатели по конен спорт се събират в Бургас. Причината е участието им в двата морски турнира по прескачане на препятствия - Квалификация и Трети национален турнир по конен спорт - „Купа – Бургас 2013”. Състезанията ще се проведат последователно в първите два уикенда на август (3-4-ти август и 10-11-ти август). Организатори на събитието са Община Бургас, Българска федерация по конен спорт и Клуб по конен спорт „Кан Крум - Бургас“.

Интересът към двата турнира е огромен, като досега са се записали над 120 участници. „Турнирът в Бургас е най-голямото състезение в България, защото е единственото, което се провежда две последователни седмици на едно място. Това позволява на участниците да съчетаят състезанията с почивка, което е една от причините този турнир да е и най-масов“, каза председателят на ККС „Кан Крум – Бургас“ инж. Георги Баозтев.

Той допълни, че обикновено на такива състезания участват 40-50 коня, а максимума, който се постига е 80-90 коня. За Квалификационния турнир, който ще се проведе първия уикенд на август, в Бургас ще се съберат на едно място повече от 100 животни, а за втория турнир - „Купа Бургас 2013“ ще дойдат още 20-ина.

„Състезанията са външната изява на една дейност, на която главните й предимства са възпитанието и обучението на подрастващите. Не бива да се мисли, че става дума за елитарен спорт. Покрай проектът за „Океанариума“  тенденцията е конната база да се премести в района на старите минерални бани в Бургас. Това ще ограничи силно масовостта и реализацията на възпитателния потенциал на тази дейност“, каза инж. Георги Базотев.

Той е категоричен, че представата, че конно-спортната дейност трябва да се изнесе извън града е абсолютно погрешна. „Вместо да смятаме, че организацията на живота в България не е дорасла до нивото грамотно да обслужва подобни възпитателни бази, трябва да се стремим да приближим организацията на живот до европейските. Метафорично казано – това, че нямаме култура да си чистим тоалетните, не означава, че трябва да ги изнесем навън, просто трябва да се научим да ги чистим и поддържаме“, каза още председателят на бургаския конен клуб.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега