Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Емил Георгиев: МОСВ опорочи идеята за национален парк "Българско Черноморие"

Емил Георгиев: МОСВ опорочи идеята за национален парк "Българско Черноморие"

Аз съм един от авторите на идеята за Национален Парк "Българско Черноморие", но за съжаление тя беше опорочена от Министерството на околната среда и водите /МОСВ/. Това сподели пред журналисти кандидат-депутатът от "БСП- лява България" и председател на ПК "Екогласност" Емил Георгиев.

Аз съм един от авторите на идеята за Национален Парк"Българско Черноморие", но за съжаление тя беше опорочена от Министерствотона околната среда и водите /МОСВ/. Това сподели пред журналисти кандидат-депутатътот "БСП- лява България" и председател на ПК "Екогласност"Емил Георгиев.

„Явно пипалата на екомафията са много дълги.Идеята беше изместена в друга посока и то целенасочено. Искахме да сеспре безумието със застрояването по Южното Черноморие, за което бяха нужниправила. Не знам кой в Министерството на околната среда и водите реши, че впарк "Българско Черноморие" ще влизат и частни земи. Това очакванораздразни хората, а протестите бяха напълно оправдани. Аз обаче не мисля, чеекспертите на БАН са виновни. На тях не им беше посечен точен модел заописание", поясни Георгиев.

Според него целта на подобеннационален парк е да се въведат правила, които да защитават Черноморието отбезобразията в последните години.

Кандидат-депутатътотново призова на дебат Ивелина Василева, водач на листата на ПП ГЕРБ в Бургас.В него двамата щели да изяснят позициите си за опазването на околната среда.Темите по които ще дебатират са свързани с презастрояването в областта,реномето на туризма в Слънчев бряг, обособяването на Национален Парк"Българско Черноморие" и енергетиката. Предложението на ЕмилГеоргиев е дебатът да се проведе в присъствието на регионални и националнимедии в последния ден на септември.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега