Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ердоган планира да забрани достъпа до Facebook и YouTube

Ердоган планира да забрани достъпа до Facebook и YouTube

Премиерът на Турция Реджеп Таип Ердоган заяви, че планира забрана на достъпа на турския народ до социалната мрежа Facebook и сайта за видеосподеляне YouTube, съобщава Reuters. Крайната цел на министър-председателя е да блокира опитите на политическите си врагове да споделят в интернет аудио записи, които позорят него или обкръжението му.

Премиерът на Турция Реджеп Таип Ердоган заяви, че планиразабрана на достъпа на турския народ до социалната мрежа Facebook и сайта завидеосподеляне YouTube, съобщава Reuters. Крайната цел наминистър-председателя е да блокира опитите на политическите си врагове дасподелят в интернет аудио записи, които позорят него или обкръжението му.

Според последния запис, който излезе в YouTube късно снощи, Ердоган сериозно„насолил“ по телефона собственика на турски вестник, публикувал не съвсемласкава статия относно политиката на премиера във връзка с преговорите за мир сКюрдските бунтовници. Засега няма безспорни доказателства за автентичността назаписа.

В отговор, премиерът заяви в интервю прз ATV: „Няма да оставим народа на произволана Facebook и YouTube! Ще вземемнеобходимите мерки.“ След което добави, че това по всяка вероятност ще се случислед местните избори в Турция, насрочени за 30 март.

Припомняме ви, че това не е първият случай на враждамежду Турските управляващи и платформата YouTube. Достъпът до сайта бе забранен натериторията на страната в продължение на две години, след като потребителипубликуваха клип, който позореше създателя на турската република – Мустафа КемалАтатюрк. Забраната бе вдигната през 2010 година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега