Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ерменков: След изборите ще направим вътрешнопартийно допитване с кого да управляваме

Ерменков: След изборите ще направим вътрешнопартийно допитване с кого да управляваме

"Успяхме да проведем такава социална политика, каквато от години не е имало в България"

„Заплаха за Конгреса нямаше, имаше опит за изместване на акцентите на този Конгрес. Вместо да започнем от самото начало смисления разговор за това каква нова програма искаме да имаме, как да се дефинираме като нова лява партия в светлината на новото социално-икономическо развитие, световна обстановка, кризи и т.н., беше направен опит за изместване на тази тема“. Това заяви членът на Изпълнителното бюро на БСП Таско Ерменков в ефира на БНТ.

„Когато в обстановка, в която присъства целият дипломатически корпус, ти си позволяваш да се държиш като хулиган, няма начин да не се вземат съответните решения. Колкото и да бяха крайни, те бяха правилни. Нека това да бъде един призив да се държим възпитано, да се държим партийно – тогава вече нещата ще вървят към правилния път и няма да има този нюанс на саботиране на работата на партията и опити за отклоняване на общественото мнение по важните проблеми към личностни такива“, коментира социалистът.

Той посочи, че важните теми, които е обсъдил и приел Конгресът, са насоки за нова програма, концепция за промени в Устава, явяване на местни избори: „Това са неща, които са важни не само за Българската социалистическа партия, те са важни за България, защото като единствена лява парламентарно представена партия, ние сме онези, които защитаваме интересите на трудовите хора и въвеждаме социална политика. Само с 25 депутата и четирима министри успяхме да проведем такава социална политика, каквато от години не е провеждана в България. За нас са важни идеите, политиките и приемствеността в нашата партия“, каза социалистът.

Ерменков определи като едно от най-важните решения, приети от Конгреса, че след изборите левицата ще проведе общопартийно допитване с кого и как да управлява държавата и посочи, че внушенията за коалиции целят да сриват резултатите на БСП.  „Ние сме готови да участваме във властта и да защитаваме политиките, които провеждаме, но ще се допитаме до партийните членове с кого и как да го правим“, заяви той.

Социалистът коментира и взетото от Конгреса решение за провеждане на референдум „за“ или „против“ джендър идеологията в училищата: „Референдумът е за това дали да допуснем ЛГБТИ под каквато и да е форма в образователната система на България. Колко от зрителите са съгласни децата им вместо „мамо“ и „татко“ да им викат „родител 1“ и „родител 2“? Колко от тях са съгласни да има възможност за хормонални промени в пола на деца, които все още не са се осъзнали? Колко биха се съгласили в училище да се преподава тази идеология? Не може децата на България да бъдат подложени на такова унижение“.

В ефира на БНТ енергийният експерт коментира и ядрената енергетика на България, като посочи, че в момента се прави опит за подмяна на гориво на АЕЦ „Козлодуй“ под формата на „уж диверсификация“ без да се изчаква първо лицензирането от Агенция „Ядрено регулиране“ и без да се взема предвид, че двата реактора в АЕЦ „Козлодуй“ имат лиценз – единият до 2027 г., другият до 2029 г.: „За да бъде продължена тяхната дейност нататък, това трябва да бъде разрешено от „Росатом“. Сега ви питам, „Росатом“ ще позволи ли да се удължи животът на двата реактора след 2027 и 2029 г., ако в тях има гориво, което не гарантира тяхната безопасност?“, заяви Ерменков.

Социалистът добави: „Президентът в Брюксел говори, че ще поставим вето на ядрени санкции, ако бъдат наложени на Русия. В същото време министърът на енергетиката на неговото правителство, в деня, в който мина ядреното гориво за унгарската АЕЦ, твърдеше, че през България не може да минава гориво и че нямаме право да внасяме. Едно такова непоследователно, несериозно поведение, може да доведе до това, че всички наши контрагенти да престанат да ни приемат насериозно и да ни обръщат внимание“.Ерменков посочи, че тук въпросът не е „за“ или „против“ Русия - тук е въпрос на сигурност, на ефективност и на държавен интерес. „Всичко друго е политиканстване, а когато в енергетиката влезе политиканстване – резултатите ги виждаме всички“, каза енергийният експерт и посочи, че енергийната безопасност на България не е гарантирана, ако сменим ядреното гориво, защото нямаме лиценз, който да ни позволи да кажем, че то е безопасно. Той добави и че към момента в България има гориво за двата блока осреднено до 2026 г., а България трябва да се съсредоточи как да развива ядрената енергетика.

„Бяхме на първо място по икономическо развитие, когато БСП отговаряше за икономиката на държавата.  Нашата политика и стремеж е да развиваме държавата си, тя да става по-стабилна, по-икономически издържана. Когато има неща, които противоречат на българския интерес и на човешката логика, няма как да имаме друга позиция“, каза Ерменков.

В заключение социалистът заяви: „Искаме БСП да бъдем онази политическа сила, която ще допринесе за връщането на парламентаризма в България и се надявам, че когато хората излязат да гласуват, ще оценят това, което сме направили. Ще видят, че ние сме си подредили къщичката и сме готови да подредим и къщичката на България“, каза Ерменков и допълни, че БСП е амбицирана да бъде решаваща част от управлението на България, за да може да защитава интересите на хората, чиито интереси защитава левицата.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега