Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЕС подкрепя с 20 млн. евро украинските новосъздадени дружества

ЕС подкрепя с 20 млн. евро украинските новосъздадени дружества

Чрез целенасочено изменение на работната програма на Европейския съвет по иновациите (ЕСИ) за 2022 г. новата инициатива ще подпомогне най-малко 200 украински новосъздадени високотехнологични дружества с до 60 000 евро за всяко от тях.

Европейската комисия лансира амбициозна инициатива на стойност 20 млн. евро в подкрепа на украинската иновационна общност. Чрез целенасочено изменение на работната програма на Европейския съвет по иновациите (ЕСИ) за 2022 г. новата инициатива ще подпомогне най-малко 200 украински новосъздадени високотехнологични дружества с до 60 000 евро за всяко от тях.

ЕСИ ще предоставя и нефинансова подкрепа – консултантски услуги за развиване на дейността и възможности за партньорства Инициативата ще повиши капацитета на украинските иноватори да взаимодействат с европейската иновационна екосистема, да завладяват нови пазари и да се ползват от европейските инструменти за финансиране.

Мария Габриел, комисар по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта, заяви: „Преди руското нашествие Украйна имаше динамична среда за създаване на технологични дружества и над 1600 новосъздадени дружества. С новата инициатива ще се запази този напредък, ще се укрепят връзките с европейската иновационна екосистема, така че украинските новосъздадени дружества да могат да бъдат възлов фактор в икономическото възстановяване.

“Помощта в размер на 20 млн. евро ще бъде изплатена чрез конкурентна покана за представяне на предложения за общоевропейска мрежа на сдружения на новосъздадени дружества в подкрепа на украинските заинтересовани страни в областта на иновациите. Ще бъдат осигурени полезни взаимодействия със съответните инициативи на ЕС, като например мрежата „Enterprise Europe“. С тази покана с начало 23 юни Европейският съвет по иновациите (ЕСИ) ще осигури непрекъснатост на дейността на украинските технологични дружества и ще насърчи техния растеж. Инициативата може да помогне на украинските новосъздадени дружества да се подготвят за кандидатстване за бъдещо финансиране от ЕСИ.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега