Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Евакуират българи от Египет, в Кайро започва "Походът на милионите"

Евакуират българи от Египет, в Кайро започва "Походът на милионите"

Днес следобед правителственият самолет ще върне у нас около 70 души, поискали да бъдат изведeни от Египет заради продължаващите размирици в страната.В египетската столица ще се състои "Походът на милионите".

Днес следобед правителственият самолет ще върне у нас около 70 души, поискали да бъдат изведeни от Египет заради продължаващите размирици в страната, съобщи БНТ. Тази нощ с полет на България Ер на летище София пристигнаха първите евакуирани български туристи от Египет.

Днес в египетската столица ще се състои "Походът на милионите". Опозицията обещава, че това ще е решаващ ден за страната. Според осведомителните агенции, властите също се готвят за поредния "ден на гнева". Вчера бяха прекратени железопътните връзки с останалите градове. Спрени са интернет и мобилните комуникации.Съобщава се за блокиране на пътищата, водещи към Кайро, за да не се даде възможност на жителите на други селища да се присъединят към протестите.

Милиони протестиращи очаква опозицията и във втория по големина град - Александрия. Исканията са същите - оставка на президента Мубарак и на новото правителство. Снощи властите се опитаха да успокоят обстановката, като предложиха на опозицията незабавен диалог по всички ключови въпроси и на първо място по конституционната реформа. Новият вицепрезидент Омар Сулейман заяви по телевизията, че е упълномощен от Мубарак да започне диалог с всички политически сили.

По-късно телевизията съобщи, че разговорите са започнали. Сулейман обеща правителството да се заеме веднага с решаването на проблемите с безработицата, инфлацията и корупцията. Точка на политическата неопределеност може да постави само армията, която трябва да покаже на чия страна ще застане, отбелязват политическите наблюдатели. Вчерашното изявление на военните, че няма да използват сила срещу своя народ, чиито законни искания разбират, даде увереност на опозицията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега