Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

EVN променя сроковете за фактуриране, вече няма да плащаме тока с два месеца назад

EVN променя сроковете за фактуриране, вече няма да плащаме тока с два месеца назад

EVN променя сроковете на фактуриране, така че вече няма да заплащаме сметките за ток с два месеца назад, съобщават от дружеството. Промяната се извършва във връзка с либерализацията на пазара и ще се състои в периода с най-ниска консумация - май-юни тази година.

EVN променя сроковете на фактуриране, така че вече няма да заплащаме сметките за ток с два месеца назад, съобщават от дружеството. Промяната се извършва във връзка с либерализацията на пазара и ще се състои в периода с най-ниска консумация - май-юни тази година. По време на преходния период EVN България няма да начислява лихви за забавено плащане за издадените фактури през май и юни. Процесът на изключване поради просрочие също ще бъде организиран по начин, който да не доведе до неудобства за клиентите по време на промяната.

Към момента потребителите на доставчика за Югоизточна България плащат задълженията си месец по-късно. Т.е. консумираната през април енергия ще плащаме чак през юни. Това би представлявало проблем за абонатите, ако решат да променят доставчика си при въвеждането на свободния пазар на електроенергия.

След промените промяна в графика на отчитане няма да има. Известни неудобства за потребителите ще има в двата преходни месеца, когато е възможно да получат две фактури в един месец. За част от абонатите това ще се случи през май, а за останалите през юни. Поради тази причина са избрани месеци с ниско потребление, така че да не се натоварва личния бюджет на клиента. Общият брой фактури за годината ще остане 12, успокояват от EVN.

Всяка от фактурите ще бъде на база реален отчет за реално консумирана електроенергия за конкретно посочен отчетен период, не по-дълъг от 31 дни. Няма да има клиенти с удължен срок на отчитане поради промяната, като сроковете на отчитане остават непроменени. Новите срокове за фактуриране ще бъдат в 4 периода в месеца, като заплащането им ще става в по-кратък срок. Допълнителен положителен ефект за клиентите е, че те вече ще получават информация за своята сметка в много по-кратък срок и максимално близко до извършване на отчитането.

Информация за новите срокове ще бъде поставена в касовите салони на „Български пощи“, в EVN Офиси, във всяка една фактура, както и на интернет страницата на дружеството.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега