Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Европарламентът каза "Не" на АСТА

Европарламентът каза "Не" на АСТА

Вижда се краят на търговското споразумение за интелектуалната собственост АСТА, което предизвика протести в цяла Европа в началото на годината.

Вижда се краят на търговското споразумение за интелектуалната собственост АСТА, което предизвика протести в цяла Европа в началото на годината. Днес водещата комисия на Европейския парламент препоръча то да не бъде ратифицирано.

В драматичен вот, с 19 на 12 гласа евродепутатите от Комисията по международна търговия решиха да препоръчат споразумението да не влиза в сила в ЕС, както и да се отхвърли предложението на Европейската комисия да се изчака произнасянето на европейския съд по неговата зоконност. Търговската комисия е петата парламентарна комисия, която дава негативно становище по АСТА,  след като всички четири спомагателни комисии предложиха споразумението да бъде прекратено заради съмненията, че то ще ограничи свободата на обмяна на информация в интернет, включително тегленето на музика, книги и филми.

След петте негативни вота, сега депутатите ще решат окончателно съдбата на АСТА на пленарната си сесия в Страсбург на 3 или 4 юли. Ако те отхвърлят ратификацията, споразумението няма да се прилага в ЕС въпреки, че 22 страни членки го подписаха в края на 2011 г.

Припомняме, че АСТА е международен договор, подписан от 22 страни, сред които и България. Официално целта му е да се бори срещу неправомерната употреба на защитени продукти в интернет, но реално ще доведе до цензура в последната истински свободна среда.

Припомняме, че страната ни замрази процедурата по ратифицирането на пакта, докато изчака позицията на другите държави в ЕС. Разколебаване дойде и в Брюксел. Съдът на европейските общности бе призован да се произнесе по международното споразумение за борба с пиратството е мрежата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега