Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Фалстарт на делото "КТБ"

Фалстарт на делото "КТБ"

Първото заседание се проведе, но ход на делото не бе даден.

Днес трябваше да стартира делото "КТБ" за фалита на популярната българска банка. Първото заседание се проведе, но ход на делото не бе даден, тъй като единственият защитник на един от подсъдимите е починал, и той поиска от съда сам да организира защитата си, която в този процес е задължителна, съобщиха от Специализираната прокуратура.

Наред с това, съдът докладва, че подсъдимият Цветан Василев е нередовно призован. На 20 ноември т.г. Министерство на правосъдието е уведомило СНС, че молбата за правна помощ за връчването на съдебни книжа на обвиняемия Цветан Василев е изпратена. До момента по делото не е постъпил сигнал за получаването и изпълнението на молбата за правна помощ от Република Сърбия.

Прокуратурата направи опит да бъде съкратена процедурата по надлежното уведомяване на обвиняемия Цветан Василев за разпоредителното заседание. Обвинението поиска от СНС съдебните книжа за обвиняемия Василев да бъдат връчени на защитниците му. Във връзка с направеното искане СП бе осигурила необходимите преписи на обвинителния акт. Защитниците не се съгласиха да приемат книжата, предназначени за Цветан Василев, въпреки законово уредената възможност за това.

В случай, че го бяха направили, процедурата по връчване и призоваване на обвиняемия щеше да бъде изпълнена. Това би осигурило възможност за осигуряване хода на разпоредителното заседание, на което всички страни да изложат своите доводи за начина на водене на досъдебното производство и съображения за допуснати процесуални нарушения.

Наблюдаващите делото прокурори ще продължат да полагат максимални усилия в рамките на законовите си правомощия, за да осигурят провеждането на бърз, справедлив и публичен процес.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега