Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Френски лекари съобщават за бебе, заразено с Covid-19 по време на бременността

Френски лекари съобщават за бебе, заразено с Covid-19 по време на бременността

Вътрематочната инфекция с коронавирус е установена в болница в Кламар.

Френски лекари съобщават за първи потвърден случай на бебе, заразено с Covid-19 по време на бременността, пише "Le Monde". Вътрематочната инфекция с коронавирус е установена в болница в Кламар. Случаят е описан от д-р Даниел де Лука в журнала Nature Communications.

Майката - 23-годишна жена, е хоспитализирана през март, с 38.6 градуса телесна температура, силна кашлица и други симптоми на коронавирус. По това време жената била бременна в 35 гестационна седмица. Направеният PCR тест бил положителен. Раждането било извършено чрез цезарово сечение, поради което били взети проби от всички органи, потенциално съдържащи вирусни клетки на SARS-CoV-2. Най-голям брой били открити в плацентата. След раждането, бебето развива тежки симптоми, включително увреждане на централната нервна система. Те обаче изчезнали от само себе си.

"Доказахме, че предаването на плода е възможно през плацентата през последните седмици на бременността. Оттам вирусът премина през пъпната връв към детето, където започна да се развива. Лошата новина е, че това може да се случи. Добрата новина е, че това се случва рядко - дори много рядко", коментира д-р Де Лука.

Към момента обаче откритието е единичен случай. Няма промяна в съветите към бременните жени. Основната препоръка на експертите към тях е да продължават да спазват противоепидемичните мерки - дистанция, дезинфекция, строга хигиена, както и да носят защитни маски на публични места.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега