Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Френският сенат прие законопроект за възстановяването на Нотр Дам

Френският сенат прие законопроект за възстановяването на Нотр Дам

Специален орган ще ръководи възстановителните дейности.

Френският сенат прие законопроект за възстановяването на Нотр Дам - катедралата в сърцето на Париж, която пострада тежко при пожар в средата на месец април тази година.

Текстът определя реда за събиране и изразходване на даренията, които започнаха да се трупат още в първите дни след инцидента. Освен това, законопроектът определя и компенсациите за отделните дарители, включително данъчните облекчения, с които те ще се ползват.

В приетия текст фигурира и изрично разрешение правителството да сформира специален орган, който да поеме ръководството на възстановителните дейности и да контролира изпълняването им. Този орган ще бъде под егидата на Министерството на културата, но ще разполага с необходимите правомощия да борави с бюджет и графици.

По всяка вероятност, при изготвянето на програмата институциите ще се опитат да постигнат 5-годишния срок, който президентът Еманюел Макрон посочи като възможен, макар експерти от целия свят да го определиха като нереалистичен, предава "Le Parisien".

Що се отнася до резултата, текстът изрично посочва, че целта ще бъде катедралата Парижката Света Богородица да възвърне "последните си документирани структурни и визуални вид и състояние".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега