Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Макрон обеща Нотр Дам да бъде възстановена, основната конструкция е оцеляла след пожара

Макрон обеща Нотр Дам да бъде възстановена, основната конструкция е оцеляла след пожара

Редица корпорации, бизнесмени, меценати, фондации и организации вече обявиха готовност да дарят средства за изграждането на определената като "сърце на Франция" Парижка Света Богородица.

Пожарът, обхванал Парижката Света Богородица бе овладян около 3:30 часа тази сутрин местно време. Основната конструкция на емблематичната катедрала във френската столица е оцеляла огнената стихия, предават AFP и местните медии.

Президентът Еманюел Макрон направи публично обещание историческата сграда, която е и сред защитените от ЮНЕСКО паметници, да бъде възстановена. Редица корпорации, бизнесмени, меценати, фондации и организации вече обявиха готовност да дарят средства за изграждането на определената като "сърце на Франция" Парижка Света Богородица.

Около 400 пожарникари се бориха почти цяла нощ с пламъците, които унищожиха покривната конструкция на 850-годишната катедрала Нотр Дам. Към момента погасителните действия продължават. При инцидента има един пострадал огнеборец, който е приет за лечение в местна болница в тежко състояние.

Още през нощта стартира и разследване по случая, като пожарът се разглежда като инцидент, вероятно свързан с ремонтните дейности. Властите обявиха, че ценностите, съхранявани в католическия храм, са били спасени от огнеборците в рамките на мащабната акция по погасяването на пожара. Точният брой на артефактите, оцелели след стихията, все още не е обявен. По непотвърдени данни, органът на катедралата е в добро състояние.

Една от най-впечатляващите гледки, запечатани от медии и случайни граждани, е среднощното бдение на парижани, които наблюдаваха пожара, пеейки "Аве Мария" и други религиозни химни. Кадри от този символ на единство във френската столица заляха социалните мрежи през нощта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега