Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Катедралата „Нотр Дам“ отваря врати отново през декември

Катедралата „Нотр Дам“ отваря врати отново през декември

Две големи събития вълнуват Франция тази година. Това са Олимпийските игри в Париж това лято и повторното отваряне на реставрираната катедрала „Нотр Дам”.

В Париж „строежът на века” е към своя край. Франция завършва успешно реставрацията на емблематичната катедрала „Нотр Дам”, която горя и eдва не беше изпепелена през 2019 година. Тогава беше лансирана мащабна дарителска кампания, която събра 846 милиона евро за ремонт на величественото здание. Оказва се, че дарителите са били твърде щедри и събраните пари са повече от необходимите.

Две големи събития вълнуват Франция тази година. Това са Олимпийските игри в Париж това лято и повторното отваряне на реставрираната катедрала „Нотр Дам”. Ако в България датата 8 декември вълнува заради студентския празник, то във Франция и по света милиони хора я очакват с нетърпение, за да влязат отново в популярната катедрала. Туристи от всички краища на света вече правят резервации за тържественото откриване. Очаква се само на 8 декември в Париж да пристигнат над 14 милиона души.

„Напът сме да завършим и реконструкцията на „Нотр Дам”. Този проект ще бъде доставен навреме и в рамките на бюджета – въпреки COVID-19, въпреки две години инфлация, въпреки войната в Украйна. Всички екипи и компании свършиха изключителна работа за абсолютно рекордно време”, каза френският президент Еманюел Макрон.

За първи път от пет години насам извисяващата се на 96 метра над земята стрела на катедралата става видима, след като работниците започнаха да демонтират скелето около историческата забележителност на Париж. Най-отгоре стоят златен петел и кръст. Птицата има огнени крила - символ на възкръсващата като феникс от пепелта катедрала.

Източник: NOVA
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега