Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГЕРБ при президента: Ще върнем мандата възможно най-бързо /Видео/

ГЕРБ при президента: Ще върнем мандата възможно най-бързо /Видео/

"Непрекъснато намаляващата изирателна активност е атестат за сриващото се доверие в политическата класа", обърна се Радев към депутатите.

"Започваме консултации в предизвикателен за страната ни момент - наред със здравната, икономическата, социалната, бежанската криза, сме изправени и пред политическа криза", С тези думи държавният глава Румен  Радев се обърна към представители на ГЕРБ-СДС. Консултациите на ПГ на ГЕРБ-СДС при президента Румен Радев започнаха точно в 14 и 15 ч., както беше обявено. По думите му бъдещето на гражданите зависи от решението на политиците и усилията на институциите не само в национален, но и в международен контекст.

„България очаква по-силна подкрепа в съюзите, в които членува. Очакваме да работим още по-ефективно и да използваме всяка възможност, за да отстояваме националния интерес и да не допускаме страната да остане в периферията на Европа. Това изисква амбициозна, адекватна и последователна външна политика”, добави Радев."Не трябва да допускаме да останем в периферията на Европа, да привличаме стратегически инвестиции. Това изисква амбициозна и единна външна политика. Върховенството на правото, социалната справедливост, демографската криза фокусират попарените надежди на българите през годините. Дълбоката криза роди и стремежът към цялостна промяна. От партиите зависи да си възвърнат това доверие. В тази обстановка започвам консултации за съставяне на правителство в това НС. НС трябва да свърши немалко работа, за да гарантира развитието на държавата до края на годината. Надявам се партиите да влязат в градивен диалог по важните въпроси, включително и Планът за възстановяване. Непрекъснато намаляващата изирателна активност е атестат за сриващото се доверие в политическата класа", обърна се Радев към депутатите.

Председателят на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви, че отчитат всички предизвикателства и рискове на дневен ред в Народното събрание. Даваме си сметка, че ако държавата няма гарантиран държавен бюджет, това ще е катастрофа, коментира тя. И отново потвърди, че ако ПП не успеят да съставят нов кабине, ще върнат мандата възможно най- бързо, така че да започнат консултации за връчване на мандата за трета политическа сила.

"Призовавам останалите политически партии да проявят разум и да работим заедно. Цялото политическо противопоставяне вероятно ще чуем и видим в едни предстоящи предсрочни избори. Но сега е време за адекватни и държавнически решения  - това очакват хората от нас. Отчитаме всички предизвикателства, пред които е изправена държавата. Съобразяваме се с всички рискове. Затова и нашата политическа група много активно участва при вземането на редица решения", каза още Десислава Атанасова по време на консултациите при президента Румен Радев.
Консултации с парламентарната група на ГЕРБ-СДС от 47-ото Народно събрание

Консултации с парламентарната група на ГЕРБ-СДС от 47-ото Народно събрание

Публикувахте от Румен Радев в Понеделник, 27 юни 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега