Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГЕРБ-СДС и ПП-ДП първи на консултациите при президента

ГЕРБ-СДС и ПП-ДП първи на консултациите при президента

18 дни след предсрочния парламентарен вот и веднага след избора на председател на 49-ото Народното събрание и формирането на парламентарните групи в него президентът Румен Радев започва предвидените в Конституцията политически консултации с парламентарните формации.

Президентът Румен Радев започва консултации с парламентарните групи в 49-тото Народно събрание преди да връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата от тях – ГЕРБ-СДС. Днес държавният глава ще разговаря с представители на две от формациите в новия парламент.18 дни след предсрочния парламентарен вот и веднага след избора на председател на 49-ото Народното събрание и формирането на парламентарните групи в него президентът Румен Радев започва предвидените в Конституцията политически консултации с парламентарните формации.

Държавният глава ще разговаря поотделно с представители на шестте парламентарни групи и ще обсъди с тях възможностите Народното събрание да излъчи кабинет. Консултациите на президента започват с ГЕРБ-СДС, които ще получат първи възможност да съставят кабинет. Срещата им с държавния глава е насрочена за 15 часа днес.

Два часа по-късно – в 17часа - на консултации на „Дондуков“ 2 са поканени представителите на втората по численост парламентарна група „Продължаваме промяната – Демократична България“. Освен съставяне на правителство и решения за изход от политическата криза президентът посочи сред важните задачи пред парламента приемането на законите по Плана за възстановяване и устойчивост, присъединяването на страната ни към Шенген и съдебната реформа: "Приемането на Закона за държавния бюджет е първостепенна задача. Предстои решаването на сложно уравнение, което трябва да гарантира както доходите на българските граждани в условия на кризи и инфлация, така и перспективата за икономически растеж и съхраняване на финансовата стабилност на държавата. Каквото и да бъде следващото управление, то може да бъде устойчиво и ефективно само, ако се основава на ясни и споделени принципи и приоритети".

Двете най-големи парламентарни формации смятат, че 49-ото Народно събрание трябва да излъчи редовен кабинет. Разговори по темата помежду им, обаче, на този етап не са водени. След днешните консултации с представителите на първите две парламентарни групи предстои президентът Румен Радев да насрочи отделни срещи с останалите четири формации преди да връчи първи проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидат за министър-председател, посочен от ГЕРБ-СДС. 

Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега