Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Гледаме завладяващи унгарски филми тази седмица в Бургас

Гледаме завладяващи унгарски филми тази седмица в Бургас

Инициативата цели да срещне любителите на киното в Бургас с постиженията на една малко позната у нас филмова територия, която не спира да печели престижни награди, както и сърцата на публиката в цял свят.

От 26 до 29 май Клуб „Модерен театър” ще бъде домакин на първите от много години “Дни на унгарското кино“. Програмата включва четири заглавия с голяма популярност сред професионалисти и зрители, отличени на редица международни фестивали.Инициативата цели да срещне любителите на киното в Бургас с постиженията на една малко позната у нас филмова територия, която не спира да печели престижни награди, както и сърцата на публиката в цял свят. 

Кинолентите предлагат завладяващи истории, много от които са базирани на действителни исторически събития и личности.С тази проява започва цикълът „Непознати кинематографии”, който има амбицията да помогне на бургазлии да пътуват с персонажите на включените ленти от Аржентина и Канада до Израел и от Северна Африка до Скандинавието.Програмата се организира със съдействието на Община Бургас и Унгарския културен институт.



Програма:

26 май -18:30 ч. - “BUDAPEST NOIR”- криминален трилър.
27 май -18:30 ч.- “АУРОРА БОРЕАЛИС-СЕВЕРНО СИЯНИЕ”- драма.
28 май- 18:30 ч.- “КИНЧЕМ”- исторически, приключенски, романтичен филм.
29 май -11:00 ч. - “ЛАПИЧКА“- семеен филм

Билети се продават на касата на “Часовника” и на място в деня на прожекциите - един час преди началото. За резервация и повече информация тел.0894898098

За филмите:

BUDAPEST NOIR, 2017, криминален трилър, 95 мин.Един разочарован от живота криминален журналист разследва бруталното убийство на младо момиче. Гордон е разкъсван от любопитство и колкото повече се опитват да го сплашат, толкова по-упорито се впуска в случая. Нишките водят в много посоки и изглежда не е в ничий интерес истината да бъде разкрита. Заснетa изключително естетски в най-добрите традиции на film noir, лентата е екранизация по едноименна книга, преведена и на български.     

„АУРОРА БОРЕАЛИС – СЕВЕРНО СИЯНИЕ”, драма, 104 мин.Успешната адвокатка Олга е изградила кариерата и независимостта си във Виена. Когато майка й Мария внезапно изпада в кома, Олга трябва да се върне у дома. Докато преглежда вещите на майка си, Олга започва да открива травматични събития, свързани с раждането й. Цял живот тя е знаела, че е родена в манастир, след като баща й е бил убит. Сега Олга се опитва да сглоби парчетата на пъзела с помощта на Мария, която се събужда от кома и трябва да се изправи срещу миналото си. Марта Месарош е една от най-големите дами на европейското кино, носител на Златна и Сребърна мечка от Берлинския кинофестивал, наградата на филмовата критика от фестивала в Кан, както и най-престижните отличия на Сан Себастиан, Чикаго и много други международни кинофоруми. Аурора Бореалис е нейният най-нов филм.             

„КИНЧЕМ”, исторически, приключенски, романтичен, 121 мин.Унгарският аристократ и изключителен дресьор на конe, Шандор Блашкович, е убит от австрийския офицер Ото фон Йотинген. Йотинген поема управлението на двореца, а осиротелият Ерньо Блашкович трябва да се премести в къщата на бедните работници. Той не може да прости на Йотинген, че е отнел живота, земята и честта на баща му. Ерньо продължава да дресира коне, един от които, на име Кинчем, е великолепен, и според него ще се превърне в печеливш билет за връщане на семейния дом и достойнство. Конят е непобедим шампион, но е див и непокорен, точно като жената, която също проявява силен интерес към Kинчем (и Ерньо) - Клара фон Йотинген. По действителни събития.

„ЛАПИЧКА”, семеен филм, 92 мин.Филм за малките любители на животните и техните родители, вдъхновен от историята на унгарско куче-спасител, станало известно навсякъде по света с подвизите си. Макар сценарият да е плод на въображението и да не почива на документални факти, той всъщност се превръща в израз на почит към всички кучета-спасители, които благодарение на смелостта и решителността си опазват живота на много хора, попаднали в критични ситуации. Забавна комбинация от игрални епизоди и анимация, творбата завладява зрителите с много хумор и напрежение в повествованието. Подходящ за деца над 6-годишна възраст.                                                                                            
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега