Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Измамници пробутват унгарски форинти вместо левове във Франция

Измамници пробутват унгарски форинти вместо левове във Франция

Непознати се обръщат към шофьори на пътя с молбата да им обменят български левове, за да купят храна за дете, да заредят с гориво, да се регистрират в хотел и т.н. Вместо българска валута обаче, измамниците пробутват унгарски форинти, които имат доста по-ниска стойност (1 унгарски форинт се равнява на около 0,0064 лева).

Измамници пробутват унгарски форинти вместо левове във Франция. Номерът е известен като "схемата на българина" във френските медии. Непознати се обръщат към шофьори на пътя с молбата да им обменят български левове, за да купят храна за дете, да заредят с гориво, да се регистрират в хотел и т.н. Вместо българска валута обаче, измамниците пробутват унгарски форинти, които имат доста по-ниска стойност (1 унгарски форинт се равнява на около 0,0064 лева).

За първи път схемата се появява през лятото на 2013 година, уточнява изданието "Le progress". По това време водачът на червен Фолксваген Голф с българска регистрация започва да спира минаващите коли, молейки да му бъдат обменени левове.

Тази година схемата отново набира сила, като все още няма информация за извършителите и народността им. Службите за сигурност апелират към водачите да бъдат бдителни и да не се поддават на измамниците. Често, те предлагат златни накити като гаранция. Те обаче също се оказват фалшиви.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега