Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Големи холандски компании с интерес към Промишлената зона на Бургас

Големи холандски компании с интерес към Промишлената зона на Бургас

Големи холандски компании, заети в сферата на индустрията проявяват инвестиционен интерес към новата Промишлена зона на Бургас. Това стана ясно по време на среща на Н.Пр. Карел ван Кестерен и кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Големи холандски компании, заети в сферата на индустрията проявяват инвестиционен  интерес към новата Промишлена зона на Бургас. Това стана ясно по време на среща на Н.Пр. Карел ван Кестерен и кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Градоначалникът обясни, че до момента 4 фирми са заявили намерения да установят бизнеса си в новата индустриална зона, възползвайки се от изключително атрактивните условия, които предлага Община Бургас. „Интересът на холандските фирми е конкретен и става въпрос за големи обекти“, заяви посланикът.

Негово превъзходителство Карел ван Кестерен получи уверението на г-н Николов, че за такива големи инвеститори Община Бургас ще предложи допълнителни преференции за закупуване, наем или разсрочено плащане на терени в зоната. „Бургас е остров на спокойствието  и изключително динамично развиващ се икономически, туристически и културен център. Холандските компании и туристи ще останат очаровани, ако дойдат тук“, сподели кметът Николов.

Представители на холандския бизнес са заявили интерес да инвестират в компании, ангажирани в управлението на водите и отпадъците. Кметът Димитър Николов представи накратко мащабния проект за изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Бургас, чиято първа копка бе направена преди по-малко от месец, както и бизнес възможностите, които предоставя пристанище Бургас.

„Изключително полезна  за нас  беше компетентната помощ на холандски специалисти при  разработването  на проекта за интегриран градски транспорт“, заяви кметът Николов и допълни че Бургас и Кралство Нидерландия могат да си сътрудничат активно  в много области.  

По-късно Н.Пр. Карел ван Кестерен, посланик на Кралство Нидерландия, и кметът на Община Бургас Димитър Николов посрещнаха холандския Дядо Коледа – Синтерклаас на пристанище Бургас. Белобрадият старец пристигна с кораб и бе посрещнат от тълпа ентусиазирани малчугани.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега