Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Григор Димитров поведе със сет, но загуби в четвъртия кръг на Уимбълдън

Григор Димитров поведе със сет, но загуби в четвъртия кръг на Уимбълдън

Преди този мач Димитров имаше три поредни победи на турнира без да загуби сет. Българинът постигна трисетови победи над Шо Шимабукуро от Япония, Иля Ивашка от Беларус и №10 в схемата Франсис Тиафо от САЩ.

Григор Димитров отпадна в четвъртия кръг на "Уимбълдън". Българинът отстъпи с 6:3, 6:7(6), 6:7(4), 3:6 на Холгер Руне. 20-годишният датчанин е №6 в световната ранглиста и шести поставен в основната схема на турнира. Двамата изиграха страхотен мач, който продължи 3 часа и 24 минути. Преди този мач Димитров имаше три поредни победи на турнира без да загуби сет. Българинът постигна трисетови победи над Шо Шимабукуро от Япония, Иля Ивашка от Беларус и №10 в схемата Франсис Тиафо от САЩ.

Изключително важен за развоя на първия сет бе седмия гейм, който продължи почти 15 минути. Димитров успя да отрази три възможности за пробив и да поведе с 4:3. След това българинът стигна до първия пробив в мача за 5:3. В края на гейма Гришо се подхлъзна лошо на тревата, но успя да продължи. Руне стигна до две възможности за рибрейк в следващия гейм, но Григор отново се справи и спечели първия сет с 6:3 за 54 минути.

Българинът стигна първи до пробив и във втория сет за 2:1. Руне върна пробива за 4:4, а след това поведе с 5:4. При този резултат Димитров успя да спаси сетбол и да изравни за 5:5. Двамата тенисисти взеха следващите си сервис геймове и се стигна до тайбрек. В него Димитров спаси два сетбола, но отстъпи с 6:8 точки.

Третата част премина без нито една точка за пробив и се стигна до втори тайбрек. В него Григор изостана с 0:3, а после и с 1:5 точки. Руне стигна до три сетбола при 6:3 и от втората си възможност поведе с 2:1 сета.

Две двойни грешки на Димитров позволиха на Руне да пробие за 4:2 в четвъртия сет. След това Руне взе двата си сервис гейма и се класира за четвъртфиналите.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега