Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Грипна ваканция в Бургаско! Онлайн обучението отпада!

Грипна ваканция в Бургаско! Онлайн обучението отпада!

По думите му по този начин ще се процедира и по отношение на учебния процес във всички области – като първа стъпка при повишени нива на заболяемост от сезонен грип ще бъдат обявявани неучебни дни, а като втора стъпка, ако се наложи и там, където има осигурена възможност за това, ще се пристъпи към обучение в електронна среда.

Дните от 12 до 17 януари ще бъдат неучебни за учениците в Бургаско. Това обяви министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов на брифинг днес. По думите му по този начин ще се процедира и по отношение на учебния процес във всички области – като първа стъпка при повишени нива на заболяемост от сезонен грип ще бъдат обявявани неучебни дни, а като втора стъпка, ако се наложи и там, където има осигурена възможност за това, ще се пристъпи към обучение в електронна среда.

"Четири дни няма сериозно да повлияят върху преподаването на съдържанието на учебните предмети. Ако обстановката се усложни и се наложи второ прекъсване на учебния процес, тогава вече ще обсъдим възможността за онлайн обучение", каза Пенов.

„Министерствата на здравеопазването и на образованието и науката са в непрекъсната комуникация по отношение разпространението на сезонния грип. Вчера, 10 януари, в здравното министерство заседава Експертният съвет към министъра на здравеопазването, ангажиран с епидемичната ситуация в страната.“ Това посочи министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев и подчерта, че в момента не се налага въвеждането на мерки на национално ниво. 

Разпространението на сезонния грип е най-сериозно в Бургаска област, затова и вчера Областният кризисен щаб взе решение за обявяване на грипна епидемия в областта, уточни още министърът.Мерки ще бъдат въвеждани при необходимост единствено на областно ниво, като от компетентността на здравните власти са дейности като ограничаване на свижданията, временно преустановяване на детските и женските консултации, на имунизациите, плановите операции и т.н. На този етап експертите прогнозират пикът на грипната епидемия да бъде след 10–15 дни.

Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев апелира гражданите да избягват места със струпване на много хора и подчерта, че носенето на маски е препоръчително.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега