Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ИАРА с масови проверки за незаконно поставени мрежи

ИАРА с масови проверки за незаконно поставени мрежи

Проверките продължават. Приканваме гражданите при съмнение за нарушение незабавно да подават сигнал на тел.112.

След подаден сигнал за поставени хрилни мрежи в близост до ККЗ „МТГ Делфин“, инспектори на РК Варна извършиха незабавна проверка на посоченото в сигнала място. В близост до пристанището са установени 400 м мрежи с улов от морски кефал. Мрежите са иззети за унищожаване, а рибата с общо тегло 12 кг е освободена и върната обратно във водата. 

Служители на РК Бургас извършиха планирани проверки по бреговете и във водите на язовир Мандра през тъмната част на денонощието. В хода на извършените наблюдения с уреди за нощно виждане са забелязани две лица с лодка. При опит да бъде извършена проверка, бракониерите възпрепятстват проверката и успяват да избягат. От водите на язовира са извадени от работно положение общо 130 м мрежи с улов в тях от 18 кг сребриста каракуда. Рибата е освободена и върната обратно във водата.

При извършена рутинна проверка във водите на язовир Мандра, инспектори от РК Бургас установиха поставени в работно положение 27 бр. мрежи с обща дължина 1350 м. Мрежите са извадени и иззети. Уловената в тях риба от вида сребриста каракуда - 50 кг е дарена на Домашен социален патронаж - град Малко Търново. 

В хода на проверката служители на ИАРА откриха скрита в тръстиката немаркирана лодка със следи от улов на риба, мрежи и чували. Всички уреди и средства са иззети. Проверките продължават.Проверки имаше и на река Дунав. Контролните органи на РК Силистра извършиха масирани проверки по бреговете и във водите на река Дунав. В хода на проверките са установени и иззети 5 бр. мрежи с обща дължина 250 м. Съставен е и АУАН за нарушаване разпоредбите на ЗРА.

Беше извършено и зарибяване на отводнителните канали в ЗМ "Калимок". По време на акцията във водите бяха пуснати общо количество от 1200 кг шаранчета и сребриста каракуда. Инспекторите на ИАРА очакват голям процент на оцеляване на зарибителния материал.При извършена нощна проверка във старите корита на река Янтра, в землището на село Ценово, инспектори от РК Русе установиха лице, в момент на поставяне на мрежа, с намерение да извършва стопански риболов. На място е установена и гумена лодка. На лицето е съставен АУАН по чл. 39 а. Лодката и мрежата с дължина 50 м са иззети на съхранение в отдела. Не е установен улов на риба. Проверките продължават. Приканваме гражданите при съмнение за нарушение незабавно да подават сигнал на тел.112. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега