Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проверки на служители на ИАРА във Варна, Бургас и Враца, има заловени нарушители

Проверки на служители на ИАРА във Варна, Бургас и Враца, има заловени нарушители

При проверка на язовир „Мандра“, контролни органи от сектор „Рибарство и контрол“ Бургас установиха и извадиха от водата 9 броя мрежи, поставени в работно положение, с обща дължина 420 метра.

При извършена рутинна проверка с патрулна лодка ИАРА 31 в акваторията на пристанище „Бяла“, в близост до устието на река Камчия, инспектори от сектор „Рибарство и контрол“ Варна установиха поставени във водата 600 метра хрилни мрежи за улов на калкан. Мрежите са иззети за унищожаване. При извършена друга проверка във водите на язовир „Цонево“, в землището на село Аспарухово, втори екип от сектор „Рибарство и контрол“ Варна извади от работно положение 100 метра хрилни мрежи с улов в тях на риба от вида червеноперка. Рибата е освободена и върната незабавно във водата. В хода на проверката е съставен и 1 брой АУАН (Акт за установяване на административно нарушение) на нарушаване разпоредбите на ЗРА (Закон за рибарство и аквакултури). 

След подаден сигнал на тел. 112 за наличие на хрилни мрежи във водите на язовир „Мандра“, контролни органи от сектор „Рибарство и контрол“ Бургас извършиха незабавна проверка с патрулна лодка на ИАРА на посоченото в сигнала място. В хода на проверката бяха установени и извадени от работно положение 12 броя мрежи с обща дължина 600 метра. При последвал патрул във водоема са установени още 16 броя мрежи с дължина 800 метра и улов в тях на риба от вида сребриста каракуда, платика и шаран. Мрежите са иззети за унищожаване. Рибата от вида сребриста каракуда и платика е дарена за храна на рибоядните животни в „Зоопарк Бургас“, а рибата от вида шаран е върната обратно във водата на язовира.При друга проверка на язовир „Мандра“, контролни органи от сектор „Рибарство и контрол“ Бургас установиха и извадиха от водата 9 броя мрежи, поставени в работно положение, с обща дължина 420 метра. Уловената в тях риба от вида сребриста каракуда – 50 кг., беше освободена и върната обратно във водата.  

Служителите на ИАРА Враца са извършили проверки на бента на река Огоста, между с. Софрониево, общ. Мизия и с. Бутан, общ. Козлодуй. Заловени са две лица, извършващи риболов по време на забрана. Съставени са 2 броя АУАН (Акт за установяване на административно нарушение) по Закона за рибарството и аквакултурите и са иззети 2 броя мрежени риболовни уреди - серкме и 1 брой въдица. Уловената риба от вида морунаш е върната обратно във водата. В хода на проверките по р. Дунав на ркм 698, в района на град Козлодуй, са иззети 3 броя немаркирани риболовни мрежи, с обща дължина 110 метра. Съставен е протокол срещу неизвестен нарушител.  
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега