Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Идната седмица започват същинските дейности по изграждане на моста за кв. "Василико"

Идната седмица започват същинските дейности по изграждане на моста за кв. "Василико"

Общинските съветници преодоляха и пореден проблем пред възстановяването на моста за кв. Василико, а именно изкупуване на части от имоти частна собственост, които попадат в фундамента на моста.

Днес се проведе извънредна сесия на ОбС Царево, на която се гласува даването на съгласие за участието на Община Царево в Сдружение с нестопанска цел „Фонд за развитие на Летище Бургас“. Това сдружение обединява всичките 13 общини в Бургаска област, като освен тях, поканени за участие са и общините Сливен, Ямбол и Стара Загора.

Създаването на този фонд цели развитието на туризма, осигуряването на полети от и до Летище Бургас и извън летния сезон и разбира се по-лесен достъп за туристите. 

„Благодаря за подкрепата за създаване на Фонд за развитие на летище Бургас. Целта, която ще следваме, като представители на община Царево във Фонда е да се подкрепят целогодишни линии Бургас-София, Бургас – други близки международни летища. Защото аз вярвам, че потенциалът на летището не е само в туристическите чартъри, а трябва да го разглеждаме като регионален транспортен център. Ние ще участваме в сдружението само ако то се развива в тази посока – да подкрепяме летище Бургас като регионален транспортен център“, заяви кметът Марин Киров.



Общинските съветници преодоляха и пореден проблем пред възстановяването на моста за кв. Василико, а именно изкупуване на части от имоти частна собственост, които попадат в фундамента на моста. 

„Уважаеми колеги и аз като всички наши съграждани се вълнувам какво се случва с мостовете, ще успеем ли до летния сезон с изграждането на моста за кв. Василико. Всъщност вие сте свидетели, че администрацията не е спряла да работи, въпреки усложненията, които има на терен. С днешната докладна се налага да изкупим поредните идеални части от чужди имоти по трасето на мостовото съоръжение. Затова ви благодаря, че ще подкрепите докладната. Идната седмица имаме готовност за разрешение за строеж и същински дейности по изграждане. И на трите моста се работи усилено по проектиране и съгласуване, изчистване на проблеми със собствеността, за да започне изграждане. Дори някой да се изкушава да прави политика на тема мостове, предлагам ви да бъдем единни – няма нужда от лоши и вредни послания преди летния сезон, нека се научим да мислим държавнически и да милеем за родния край“ сподели още кметът на община Царево.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега