Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Има ли безплатно място под слънцето?

Има ли безплатно място под слънцето?

Войната на платените чадъри и шезлонги срещу хавлията на плажа отново се разгорещи.

Войната на платените чадъри и шезлонги срещу хавлията на плажа отново се разгорещи в летните месеци. Оказва се, че разстоянието между два платени чадъра е 2.70 метра, но това е на плажа в Лозенец, където местата за туристи са сред най-просторните. 

Не искате да платите 8 лева за чадър на несебърския плаж? Заповядайте тогава – добре дошли сте под палещите лъчи на слънцето, в парещия пясък, който ще трябва да преодолеете, за да се порадвате на водата. Няма как, отредено Ви е място зад сламените заслони. Ако Ви е тясно – имате избор – нали прочетохте ценоразписа. 

Несебърският плаж държи средната цена за екстри като шезлонг и чадър по осем лева. Ако тя не отговаря на джоба Ви, или на Вашето разбиране за единение с пясъка и водата, по-на юг, на плажа Оазис, чувството Ви за лично пространство се сблъсква с оферта за шатра – 150 лева. 

Вместо да протестирате, да бяхте избрали друг плаж – бургаският, например, там чадърите са по три лева и около тях има много място за вашите кърпи и за личните ви слънчобрани. Или – защо не, плажът Корал – дълъг и див. 

Трябва Ви кола, за да обикаляте черноморското ни крайбрежие и да търсите пясък под слънцето, близо до водата, с размерите на вашата плажна кърпа и по няколко педи край нея, че да можете да си протегнете и краката. Ако нямате кола обаче печели първия пристигнал. На плажа Оазис свободната зона се свива до участък между кабинката на спасителите и реката, и до още два, със същите размери, в двата края на плажа. 

Малко са хората и под платените чадъри. Ако някой освен тях иска да ползва пространството пред чадърите, може, но на мокрия пясък. Или ако отидете на плаж след шест. Междувременно сред сгъналите се в свободната зона, е и парижанка, с пресни впечатления от остров Родос.„Прекалено много място заемат шезлонгите и чадърите тук и освен това са доста скъпи! В Гърция ползвах предплатен чадър и шезлонг и сега си давам сметка, че за хората на кърпите наоколо може би също е било тясно”, казва тя. 

Всичко е въпрос на субективно усещане, твърди управителят на плажа, който така и не застана пред нашата камера. Категоричен е, че съотношението 50 на 50 – платено и свободно плажуване - е спазено. Нещо повече – според него цялата подредба е по схема, утвърдена от регионалното министерство. 

За три години, откакто той отговаря за плажа, нито веднъж проверяващите не били направили забележка. По думите му, те могат да се появят изневиделица, без предупреждение, и да констатират съвсем точно спазени ли са геодезическите координати. При съвпадение на точките от схемата, ничий окомер не може да оспори подредбата на плажа. За този сезон официалните заключения тепърва предстоят. 

Източник: novanews.bg

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега