Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Инициативата "Работа за мен" се радва на първи успехи

Инициативата "Работа за мен" се радва на първи успехи

Инициативата на Агенция по заетостта (АЗ) - "Работа за мен", вече се радва на първите си успехи. 50 младежи на възраст от 19 до 29 години са получили предложения за работа, а първите двама вече са подписали договор, напускайки статистиката за младежката безработица. Останалите очакват добрение от страна на потенциални работодатели. Тези резултати коментира изпълнителният директор на АЗ - Асен Ангелов днес.

Инициативата на Агенция по заетостта (АЗ) - "Работа за мен", вече се радва на първите си успехи. 50 младежи на възраст от 19 до 29 години са получили предложения за работа, а първите двама вече са подписали договор, напускайки статистиката за младежката безработица. Останалите очакват добрение от страна на потенциални работодатели. Тези резултати коментира изпълнителният директор на АЗ - Асен Ангелов днес.

Експерти на АЗ изготвиха профил на всеки един кандидат, използвайки предоставената от самия него информация за образование, лични и професионални интереси, мотивация, очаквания и т.н. След като получи изричното съгласие на кандидатите, АЗ изпрати профилите им на работодатели, проявили интерес към инициативата.

„Изключително доволни сме, че в резултат на срещите ни с българските студенти в Европа и с помощта на медиите вече можем да поздравим първите двама младежи, които са назначени на работа. Това само ни мотивира да продължим да развиваме инициативата „Работа за мен”, коментира Ангелов.

Трудовите посредници на Агенцията продължават да приемат и обработват автобиографиите на желаещите да се включат в „Работа за мен” българи, които учат или вече са завършили образованието си в чужбина. До момента са изготвени около 170 профила на младежи. Те са представени на големи работодатели, имащи желание да разкриват нови работни места и да използват потенциала на млади и амбициозни българи с международно образование.

Сред кандидатите най-голям е броят на завършилите икономически специалности. След тях се нареждат хуманитарните профили, а също – юристи, инженери, IT и др.

Инициативата „Работа за мен” започна през февруари 2014 г. Целта на кампанията е младежите да припознаят АЗ като лоялен партньор в по-нататъшната им трудова реализация. Автобиографиите се изпращат на специално създадената електронна поща rabotazamen@az.government.bg. Трудовите посредници изготвят на базата на предоставената информация индивидуални профили на всеки един младеж. Профилите се изпращат на работодателите и при изявен интерес от тяхна страна, АЗ осъществява пряк контакт.

За да не прекъсва комуникацията си със студентите извън България, АЗ изразява готовност да поддържа връзка с тях освен чрез електронната поща, и в социалните мрежи. За целта е създаден профил „Работа за мен” във Facebook, който е отворен за всякакви въпроси и предложения. Служители на Агенцията имат ангажимента да отговарят на всички запитвания в рамките на два дни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега