Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Инициативите по пътна безопасност продължават

Инициативите по пътна безопасност продължават

Инициативите за опазване живота и здравето на децата, участници в пътния трафик, да не се ограничават само в официално обявената седмица за пътна безопасност, предложи заместник областният управител Владимир Крумов.

Инициативите за опазване живота издравето на децата, участници в пътния трафик, да не се ограничават само вофициално обявената седмица за пътна безопасност, предложи заместник областниятуправител Владимир Крумов. По негово настояване от РИО Бургас са изготвилиграфик на мероприятия, които да се провеждат периодично в различни училища натериторията на 13-те общини в област Бургас.

Първото от поредицатасъбития по темата се проведе в ПГ по механизация на селското стопанство и електроника- Средец. Под формата на състезание,жури от преподаватели оценяваше знанията на учениците относно правилата задвижение по пътищата.

Преминаване през железопътен прелез, теглене на закъсалопревозно средство, разпознаване на пътни знаци за водачи на автомобили ипешеходци, оказване на първа помощ при инцидент бяха само част от въпросите, накоито даваха отговор отборите. В двора на училището се проведе и урок побезопасно шофиране.

„Децата са най-уязвиматагрупа участници в движението по пътищата. В България всяка година над 1000 децастават жертви на пътни произшествия. В световен мащаб статистиката е ощепо-страшна. Ето защо считам, че усилията, които полагаме за превенция не трябвада се ограничават само в една седмица, а да станат част от нашетоежедневие.  Убеден съм, че само общитедействия на родители, учители, институции, неправителствен сектор, медии могатда осигурят по-висока безопасност по пътищата за нашите деца”, коментираВладимир Крумов.

За периода 2011 – 2014 врезултат на пътнотранспортни произшествия са загинали 114 деца и 4346 саполучили различни наранявания. На възраст от 6 до 14 години са пострадали над 3000, а 1300 са били ранените между 15-17 години.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега