Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Институциите в Бургаско са готови за зимата

Институциите в Бургаско са готови за зимата

Институциите в област Бургас са подготвени да посрещнат зимния сезон. Това стана ясно по време на среща организирана от областния управител Вълчо Чолаков с представители на общините и държавните ведомства в региона. Към настоящия момент почти всички общини са сключили договори с фирми, които да осигурят снегопочистването и поддържането на пътищата в бургаско. Тези, които още са в процедура по подписване на такива, също имат готовност да реагират в случай на усложнена метеорологична обстановка, посредством средства залегнали в бюджетите им.

Институциите вобласт Бургас са подготвени да посрещнат зимния сезон. Това стана ясно по времена среща организирана от областния управител Вълчо Чолаков с представители наобщините и държавните ведомства в региона. Към настоящия момент почти всичкиобщини са сключили договори с фирми, които да осигурят снегопочистването иподдържането на пътищата в бургаско. Тези, които още са в процедура поподписване на такива, също имат готовност да реагират в случай на усложнена метеорологичнаобстановка, посредством средства залегнали в бюджетите им.

От 1-ви ноември всградата на Областно пътно управление /ОПУ/ централен диспечерски пункт денонощноще контролира и координира цялата дейност на екипите на снегопочистващататехника. От  пътното ведомство информираха,че снабдяването с инертни материали като луга, пясък и сол за пътищата от републиканскатапътна мрежа върви по график.През 2015 годинаблизо 780 000 лв. са инвестирани в ремонти на републиканските пътища следпроливните дъждове в края на 2014 – мостът над р. Караагач на пътя „Созопол,Приморско Царево“, както и мостовете над р. Ропотамо на пътя „Веселие-Яснаполяна“ и „Ново Паничарево-Ясна поляна“.

Близо 2 650 000 лв. държавата еотпуснала и за отстраняване на щетите след проливните дъждове през Февруари2015, като приоритетно са ремонтирани пътища с интензивно туристическодвижение. Възстановени са и редица отводнителни съоръжения, водостоци, мостове,банкети, изчистени са отводнителните окопи. Все още обаче в по-голямата си частнастилките по третокласните пътища не са в добро състояние, като от ОПУ сапредложили те да бъдат включени в ремонтната програма на пътната агенция.По време насрещата стана ясно още, че до дни служители на полицията  започват редица проверки относно техническотосъстояние на снегопочистващата техника, което цели още по-засилен контрол върхуфирмите, избрани да почистват пътищата в и извън населените места.

Проверкистартира и „Пристанищна инфраструктура“ за готовността на пристанищата в областта да работят при зимни условия.По информация напредставители от ВИК, ЕВН, Летище Бургас са извършени всички необходимиремонти, инспектирана е техниката, инструктирани са служителите, а автомобилниятпарк е оборудван за работа при зимни условия. В случаи на кризи и бедствияобластта може да разчита както винаги и на помощ от военните формирования, осигуряващивисокопроходими превозни средства и жива сила, както и на доброволците от БЧК.

Подготвениса и разчетите за болнично настаняване на тежко болни, родилки и хора нахемодиализа, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. В края на срещатаобластният управител Вълчо Чолаков апелира към представителите на общините застриктен контрол върху нивата на язовирите. Той информира, че и в моментаслужители на Областна администрация извършват проверки на проводимостта наречните корита и състоянието на язовирите.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега