Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Йордановa: Прокуратурата е имала достатъчно време да обследва случая с нарязаното момиче

Йордановa: Прокуратурата е имала достатъчно време да обследва случая с нарязаното момиче

„Засиленият обществен интерес ще принуди обвинението да си свърши още по-добре работата”, смята бившият правосъден министър.

Този случай, тази изключителна жестокост повдига няколко въпроса – доколко като законодателство, институции и общество сме способни да предотвратяваме подобни ситуации и колко адекватно можем да реагираме. Това коментира бившият правосъден министър Надежда Йорданова за случая, при който 18-годишно момиче беше обезобразено с макетен нож.

„Проблемен елемент в този случай е, че мъжът вече е извършвал други подобни престъпления – нанасяне на лека телесна повреда по хулигански мотиви”, допълни Йорданова. 

Защо предполагаемият нападател е на свобода, а получените травми са квалифицирани като „лека телесна повреда”, бившият правосъден министър коментира: „Става въпрос все още за преценка на ранен етап на това производство. Окончателно произнасяне на съда какво престъпление е извършено и какво наказание трябва да бъде наложено – няма”, уточни тя.

„В настоящия случай съдът е до голяма степен обвързан с това какви материали е представила прокуратурата, как точно е направена експертизата, какви въпроси са зададени и какви отговори са дадени. Засиленият обществен интерес ще принуди прокуратурата да си свърши още по-добре работата”, смята Йорданова, която очаква обвинението да събере доказателства за всички обстоятелства около посегателството. 

Защо се създава впечатление, че прокуратурата действа по-бързо след обществения натиск, тя уточни: „Прокуратурата е имала достатъчно време да обследва по-адекватно и да събере повече доказателства за всички обстоятелства и аспекти на това деяние. А не само доколко причинените наранявания застрашават живота на жертвата”, допълни Йорданова.

Източник: Nova
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега