Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Испания удължи извънредното положение до 21 юни

Испания удължи извънредното положение до 21 юни

Режимът за пътуване и влизане в Кралство Испания с въздушен, сухоземен и морски транспорт към момента е затворен.

Извънредното положение в Испания е удължено до 21 юни, 2020 г., информират от българското Министерство на външните работи. Към момента режимът за пътуване и влизане в Кралство Испания с въздушен, сухоземен и морски транспорт е затворен.

Съгласно Заповед 409/2020 от 14 май 2020 г., на министъра на вътрешните работи, която е в сила до 24:00 ч. на 15 юни 2020 г. в Испания се допускат само:
• испански граждани; чужди граждани от ДЧ на ЕС или от страни асоциирани с Шенген, със статут на резиденти в Испания;
• приносители на дългосрочни визи от същите държави и граждани на тези държави, които желаят да се завърнат в страните, в които обичайно пребивават като минават транзитно през Испания;
• трансгранични работници;
• здравни служители в изпълнение на служебните си задължения;
• обслужващите превоз на стоки транспортни работници; дипломатически и консулски служители в изпълнение на служебните си задължения, членове на международни организации в изпълнение на функциите си;
• граждани, които могат да докажат конкретни форс-мажорни обстоятелства и случаи на граждани, изпаднали в крайна необходимост, доказани пред граничните власти с оригинални документи.

Летищата в Кралство Испания са отворени и от тях се осъществяват търговски полети на редица авиокомпании, включително до и от България, но често полетите биват анулирани в последния момент. Българските граждани, които желаят да напуснат Испания със самолет, могат да го направят, като за целта имат нужда от валидни лични документи и самолетен билет. Поради наложените ограничения на движение между отделните провинции и области на Испания за безпроблемно придвижване до летището е необходимо, при проверка, гражданите да представят самолетен билет.

Съгласно Заповед 439/2020 на министъра на здравеопазването на Кралство Испания от 23 май 2020 г. се позволява достъпът през вътрешните граници на страната на:
• Тези лица, които ще пребивават на испанска територия, поради какъвто и да е изцяло работен мотив, включително сезонните работници, винаги когато това е доказано с документи.
• Транзит на сезонни работници до друга държава през испанска територия не се допуска.

Съгласно Заповед № 403/2020 г. на министъра на здравеопазването от 12 май 2020 г., която ще бъде в сила до края на извънредното положение се въвежда карантина от 14 дни за всички лица, пристигащи в Испания от чужбина, включително за дипломатически служители и членове на техните семейства. Лицата подложени на карантина, трябва да останат по домовете си или в местата си за настаняване като ограничат излизанията си само до такива за закупуване на стоки от първа необходимост и храна, посещения до аптеки и медицински центрове, или при крайна необходимост и доказани форс-мажорни обстоятелства.

От поставяне под карантина са изключени:
Tрансграничните работници, служителите в транспортни компании и екипажите на самолети и кораби; санитарни работници, които отиват да изпълняват служебните си задължения и то ако не са били преди това в контакт с лица, диагностицирани вече с COVID-19; граждани на ЕС, които ще минават транзитно през Испания на връщане по родните си места и които ще могат да спират само при необходимост на испанска територия (напр. за зареждане на автомобила). Това са лица, които нямат адрес в Испания, не отиват на никое определено място и се намират на практика изолирани в своите автомобили; чужди граждани, които могат да докажат с документи форс-мажорни обстоятелства, крайна необходимост и спешност, включително по причини, свързани с трудов ангажимент. Същите могат да реализират пътуването си до Испания за това, за което са дошли и след това веднага да се завърнат в собствената си страна, но следва да използват предпазна маска за лице; чужди граждани, които посещават Испания за конкретен медицински преглед и след това веднага си тръгват нямат задължение да остават в страната за 14 дни. Подобни обстоятелства следва да бъдат доказани с документи, издадени от конкретните испански лечебни заведения.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега