Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Испания улеснява престоя и завръщането на чужденци в условията на Covid-19

Испания улеснява престоя и завръщането на чужденци в условията на Covid-19

Те имат право да влязат на територията на Испания като представят валиден документ за задгранично пътуване, както и разрешително за пребиваване на член на семейство на гражданин на ЕС или друг вид разрешително за пребиваване на чужденец, независимо дали валидността на разрешителните е изтекла.

Испания улеснява престоя и завръщането на чуждестранни граждани в страната в условията на пандемията от COVID-19. За това бяхме уведомени с нота от испанското посолство в София, информират от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Съгласно заповед на испанското Министерство на здравеопазването автоматично за срок от 3 месеца се удължава краткосрочният престой на чуждестранните граждани, които се намират в Испания за период не повече от 90 дни и този период е изтекъл по време на извънредното положение.

За 6 месеца след прекратяване на извънредното положение се удължава срокът на валидност на  временните разрешителни за пребиваване, работа, обучение, ученически обмен, стаж и доброволческа дейност, ако този срок е изтекъл по време на извънредното положение или 90 дни преди обявяването му. Испанските власти удължават и срока на валидност на разрешителните на членовете на семействата на граждани на ЕС, както и документите за пребиваване на чуждестранните граждани, считано от датата на изтичането им и за същия срок от 6 месеца след края на извънредното положение.

С цел да се улесни завръщането на чуждестранни граждани в Испания, те имат право да влязат на територията на Испания като представят валиден документ за задгранично пътуване, както и разрешително за пребиваване на член на семейство на гражданин на ЕС или друг вид разрешително за пребиваване на чужденец, независимо дали валидността на разрешителните е изтекла.

Извънредното положение в Испания е обявено до 7 юни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега