Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Италиански ферибот пламна край бреговете на Гърция

Италиански ферибот пламна край бреговете на Гърция

На плаващия под италиански флаг кораб на компанията ΑΝΕΚ, са пътували общо 411 пасажери, 55 членен екипаж и 222 превозни средства (125 товарни автомобила, 3 автобуса и 84 леки автомобила), съобщават от пресцентъра на Министерство на външните работи. До този момент няма данни за български граждани на борда.

Пожар е избухнал тази сутрин на борда на италиански ферибот край бреговете на Гърция.  На плаващия под италиански флаг кораб на компанията ΑΝΕΚ, са пътували общо 411 пасажери, 55 членен екипаж и 222 превозни средства (125 товарни автомобила, 3 автобуса и 84 леки автомобила), съобщават от пресцентъра на Министерство на външните работи. До този момент няма данни за български граждани на борда.

Фериботът „Norman Atlantic”, който е напуснал пристанището на гръцкия град Патра в неделя към 5:30 часа местно време, е плавал към италианското пристанище Анкона. Плавателният съд е подал сигнал за бедствие на около 33 морски мили от гръцкия остров Отонои. По информация на Единния център за издирвания и спасявания на Гърция, няма данни за пострадали лица.

Към момента тече спасителна операция с участието на четири кораба на бреговата охрана, 5 хеликоптери на военновъздушните и военноморските сили, самолет С-130, два транспортни кораби и намиращите се в близост пътнически кораби „Spirit of Piraeus“ и „Cruise Europa“.

От италианска страна са изпратени два хеликоптера, самолет и два кораба на бреговата охрана. Към мястото са се отправили и противопожарни кораби от пристанище Игуменица.

Операцията се затруднява от изключително тежките климатични условия и силното вълнение достигащо до 7-8 бала. Поради тази причина не се използват намиращите се на борда спасителни лодки.

Прехвърлянето на пътници се извършва чрез осъществен въздушен мост между „Norman Atlantic“ и намиращия се в непосредствена близост „Spirit of Piraeus“, както и с хеликоптери. Към момента от „Norman Atlantic“ са свалени около 150 души, които са прехвърлени на „Spirit of Piraeus”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега