Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Иван Гешев: Има защитен свидетел по казуса Nexo

Иван Гешев: Има защитен свидетел по казуса Nexo

"Механизмът за разследване на главния прокурор противоречи на Конституцията, законите и европейските стандарти, това е извънредно законодателство за ограничен кръг хора", коментира Гешев.

Споразумението, постигнато между Nexo и регулаторните органи в САЩ, няма отношение към българското наказателно разследване и производство. "Има защитен свидетел, който се притеснява за сигурността си и има осигурена защита", заяви в "Денят започва с Георги Любенов" главният прокурор Иван Гешев.

Казусът Nexo
"Този случай се разследва от септември месец. В хода на делото в Националната следствена служба има обвинения за организирана престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари", обяви Иван Гешев. По думите му това е мащабно разследване, което ще отнеме дълго време.

Политика и закони
"Механизмът за разследване на главния прокурор противоречи на Конституцията, законите и европейските стандарти, това е извънредно законодателство за ограничен кръг хора", коментира Гешев.

Правната комисия на Народното събрание прие на първо четене законопроекта на служебния кабинет за промени в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за съдебната власт, с който се създава механизъм за разследване на главния прокурор.

Според него балансът между политиката и съдебната власт се нарича върховенство на закона. Гешев заяви, че има опити на български политици да овладеят съдебната власт."Прокуратурата не държи никоя партия. Моите правомощия могат да бъдат променени само най-вероятно от Велико народно събрание", подчерта Иван Гешев.

По думите му приоритет за българската прокуратура са трафика на дрога около училищата, организираната и битова престъпност, телефонните измами и корупцията по високите етажи."Не ме притеснява да има конституционно мнозинство в парламента. Трябва да приключи политическата нестабилност защото страната ни се намира в конституционна криза", допълни главният прокурор.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега