Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изчезнал обвиняем спря производство по дело за опит за убийство

Изчезнал обвиняем спря производство по дело за опит за убийство

До откриването му, производството ще остане временно спряно, информират от пресцентъра на съда.

Изчезнал в чужбина обвиняем спря производство за опит за убийство. Днес Окръжният съд проведе заседание по делото в отсъствието на подсъдимия Даниел П. Окръжният съд на Бургас счете, че продължаването на делото в отсъствието на подсъдимия Даниел П. ще затрудни разкриването на обективната истина. До откриването му, производството ще остане временно спряно, информират от пресцентъра на съда.

В рамките на днешното заседание, съдебният съставуточни, че по постъпили по делото данни, през м. октомври 2016 г., Даниел П. еподал документи за издаването му на нов паспорт в посолството на РепубликаБългария в Копенхаген. Въпреки издадената от Прокуратурата Европейска заповедза арест подсъдимия все още се издирва и не е задържан.

Припомняме Ви,че Даниел П. е привлечен като обвиняем за опит за умишлено убийство на бургазлия. Според обвинителния акт, подсъдимият е нанесъл седем прободни рани на жертвата си, като единствено навременната медицинска помощ е спасила потърпевшия. Деянието е класифицирано като особено мъчително за убития и с особена жестокост, предумишлено и по хулигански подбуди.

На31-ви май м.г. Окръжният съд на Бургас призна за виновен Даниел П. в извършванена престъплението, в което е обвинен, и го осъди на шест години „Лишаване отсвобода“, което да изтърпи при първоначален строг режим. Според съдебноторешение Даниел П. трябваше да заплати сумата от 35 000 лева като обезщетение запричинени неимуществени вреди на частния обвинител и граждански ищец.

Постановената присъда беше обжалвана от частния обвинител и от защитника наподсъдимия, който е в неизвестност от 2005 г. Бургаскиятапелативен съд отмени присъдата наложена на Даниел П. и върна делото за новоразглеждане от друг съдебен състав на окръжния съд в града. Според въззивната инстанция повреме на съдебната фаза на първа инстанция са допуснати съществени нарушения.

През 2016 г. Бургаскиятокръжен съд оправдава подсъдимия Даниел П. по чл. 116, ал. 1, т. 11 от НК, а именно, чедеянието е извършено по хулигански подбуди. Срещу тази част от съдебния акт нее подаден въззивен протест или жалба и той е влязъл в сила.Настоящетоопределение на Окръжен съд – Бургас подлежи на протест пред Апелативен съд –Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега