Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изготвят стратегия за развитие на Бургаско до 2020 година

Изготвят стратегия за развитие на Бургаско до 2020 година

Областната администрация в Бургас даде ход на изследователска дейност за проекти и намерения за усъвършенстване на областната стратегия за развитие на област Бургас до 2020 година. Актуализират се конкретни документи на общинските планове за развитие на 13-те общини в областта.

Противно на отпускарските нагласи и  ваканционно настроение в страната през август  областния управител Павел Маринов и областната администрация в Бургас тази година няма да излизат в почивка, а са натоварени и ще работят на пълни обороти. Областната администрация в Бургас даде ход на изследователска дейност за проекти и намерения за усъвършенстване на областната стратегия за развитие на област Бургас до 2020 година.

Актуализират се конкретни документи на общинските планове за развитие на 13-те общини в областта. Основна цел на областната стратегия за развитие на областта е да се набележат средносрочни цели и приоритети за устойчиво интегрирано регионално и местно развитие на територията на област Бургас. То ще е в съответствие с предвижданията на Националната стратегия за регионално развитие за периода 2014-2020 г.  Определен е и точен график за заседанията на съответните областни съвети, с привличане в тях на авторитетни имена на учени, изследователи и уважавани експерти.

На базата на направените анализи за икономическото и социално развитие на областта за по-продължителен бъдещ период са определени конкретни стопански приоритети. Така например възраждането на овцевъдството в Странджа ще бъде една от непосредствените цели от бъдещото  развитие на селското стопанство в региона. Приоритетно ще се развива също преработващата и хранителна промишлености, туризма и транспортния сектор в областта. 

По инициатива на Павел Маринов се предвижда съвместно с областните управители на Варна, Добрич и Русе да се разработи национална морска стратегия, в която с институционалната подкрепа на областните администрации ще се положат основите на общи координирани усилия за развитие на морския бизнес, кораборемонтни предприятия, корабостроенето, рибарството и повишаване на трудовата заетост.

Всички тези стратегически разработки предвиждат конкретни действия за прилагане на принципа на партньорство между държавата, работодателските организации, представители на малкия и средния бизнес, както и на граждански и публични организации при широко участие на обществеността в работата на областните съвети, чийто заседания ще бъдат открити за хората. Предвижда се до края на септември областният съвет за регионално развитие да приеме допълнената и актуализирана областната стратегия за развитие на област Бургас за периода 2014-2020 година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега