Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изминаха първите 100 дни от втория мандат на кмета Иван Алексиев

Изминаха първите 100 дни от втория мандат на кмета Иван Алексиев

100-те дни от встъпването в длъжност на кмета Иван Алексиев във втори мандат на управление положиха началото на няколко изключително важни за развитието на община Поморие проекти. Годината започна с приемането на Бюджета за 2016 година без нито един глас „против”, с което бе даден категоричен вот на доверие към кмета от страна на общинските съветници за мандат 2015-2019 година.

100-тедни от встъпването в длъжност на кмета Иван Алексиев във втори мандат науправление положиха началото на няколко изключително важни за развитието наобщина Поморие проекти. Годинатазапочна с приемането на Бюджета за 2016 година без нито един глас „против”, скоето бе даден категоричен вот на доверие към кмета от страна на общинскитесъветници за мандат 2015-2019 година.

Проектът,който пряко е насочен към хората и предизвика най-голям интерес, е този забезплатно саниране на малките блокове. Един от 28–те града, които успяха даспечелят финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 еПоморие. За по-малко от месец след обявяването и провеждането на информационнакампания, стана ясно, че собствениците на 10 сгради в Поморие са сред първите,които ще имат обновени и енергийно ефективни домове. 

Другнов проект на община Поморие се реализира по Програмата за развитие на селскитерайони 2014-2020. Чрез него се предоставя възможност за финансиране на всичкидобри идеи от страна на бизнеса или неправителствените организации. Към моментасе провеждат срещи с целеви групи за изготвяне на Стратегия за местно развитие,което е основният документ, залагащ възможните проектни предложения.  

Освен тези, не по-малко значими са исоциалните проекти, които ръководството на община Поморие успя да реализирасамо за няколко месеца от новия си мандат. Със създаването на Център започасово предоставяне на услуги за социално включване, се дава възможност навъзрастни хора и на хора с увреждания да получат необходимите им социалнигрижи.

Проект за развитие на човешките ресурси ще осигури обучение и заетост нанад 60 младежи от община Поморие. Едновременно с това продължава и съвместнатас Бюрото по труда инициатива за назначаване на общи работници и озеленители попрограмата.

„100дни не са много време от гледна точка на това, че работата ни е  продължение на изминалите четири години ипредвид ясната визия, която имаме за следващите четири. Но 100 дни са напълнодостатъчни да покажем, че опитът, който придобихме аз и екипът ми еизключително важен, за да можем днес със самочувствие да поемем новипредизвикателства и да търсим нови възможности, които да реализират очакваниятана хората и поетите от нас ангажименти.”, каза кметът Алексиев. 

Съвсемскоро, чрез Програмата за трансгранично сътрудничество, Поморие ще има свой Домна изкуствата в една от емблематичните сгради в центъра на града и атрактивнавятърна мелница, на мястото, където е съществувала преди десетки години. Идвете идеи са част от разработения през 2015 година, съвместно с гражданите наПоморие, Интегриран план  за градско възстановяванеи развитие.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега