Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Израел призова Русия да защити израелските граждани след инцидента в Дагестан

Израел призова Русия да защити израелските граждани след инцидента в Дагестан

Антисемитска тълпа щурмува снощи летището в Махачкала, след като там кацна самолет от Тел Авив. Според съобщения в медиите нахлулите в аерогарата са скандирали антисемитски лозунги и са развявали палестински знамена.

Израел призова руските власти да защитят израелските граждани след вчерашния инцидент на летище в руската република Дагестан, предаде ДПА.

Антисемитска тълпа щурмува снощи летището в Махачкала, след като там кацна самолет от Тел Авив. Според съобщения в медиите нахлулите в аерогарата са скандирали антисемитски лозунги и са развявали палестински знамена. Видеоклипове, публикувани в социалните медии, показват хора, които крещят "Аллаху акбар". Летището беше временно затворено, а пристигащите полети бяха пренасочени към други летища. 

Няколко израелски медии съобщиха, позовавайки се на израелски служители по сигурността, че израелските пътници са били изолирани и охранявани на летището.

В съвместно изявление на кабинета на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху и на министерството на външните работи се казва, че "Израел очаква руските правоохранителни органи органи да осигурят благополучието на всички израелски граждани и евреи, където и да се намират, и да предприемат решителни действия срещу нарушителите на обществения ред и срещу дивите подстрекателства, насочени срещу евреите и израелците".

"Държавата Израел гледа с изключителна сериозност на опитите за нанасяне на вреда на израелски граждани и евреи където и да било", се казва в изявлението и се добавя, че израелското правителство продължава да следи събитията в Дагестан.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега