Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изтичането на радиоактивна вода от "Фукушима-1" в океана продължава

Изтичането на радиоактивна вода от "Фукушима-1" в океана продължава

7,5 млн. пъти над нормата е съдържанието на радиоактивен йод във водата, която изтича в Тихия океан от японска атомна електроцентрала „Фукушима-1”, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на данни на компанията оператор ТЕРСО.

7,5 млн. пъти над нормата е съдържанието на радиоактивен йод във водата, която изтича в Тихия океан от японска атомна електроцентрала „Фукушима-1”, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на данни на компанията оператор ТЕРСО. Към този момент изтичането на радиоактивна вода в океана продължава. Анализът на проби, взети на 2 април, отчита, че съдържанието на изотопа йод-131 във водата е 300 хил. бекерела на кубичен сантиметър.

Според Веселин Пейчев - доктор на географските науки и заместник-директор по научно-изследователската дейност в Института по океанология при БАН, няма опасност излятата радиоактивна вода в Тихия океан да достигне до Черно море. По думите му няма такъв водообмен, чрез който замърсените радиоактивни води от Тихия океан да преминат през Атлантическия океан, Средиземно и Мраморно море, за да достигнат до Черно море.

Междувременно в Япония официално започнаха програма за измерване на равнищата на радиация в училищните площадки, предаде BBC.  Повече от 1400 училища и детски градини ще бъдат тествани в следващите два дни заради тревога сред родителите за наличие на радиация.

Официалният брой жертви от разрушителното земетресение в Япония и последвалите вълни цунами са 12 157. Близо 15 500 души все още са в неизвестност. Повече от 80% от жертвите са били идентифицирани, а телата им върнати на техните семейства.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега