Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изучаването на чужд език забавя стареенето на мозъка

Изучаването на чужд език забавя стареенето на мозъка

Британски учени откриха още едно предимство на изучаването на чужди езици. Независимо дали подхващаме учебниците в детска, младежка или зряла възраст, усвояването на нов език оказва редица позитивни ефекти върху човешкия интелект и мозък на психологично и физиологично ниво.

Британскиучени откриха още едно предимство на изучаването на чужди езици. Независимодали подхващаме учебниците в детска, младежка или зряла възраст, усвояването нанов език оказва редица позитивни ефекти върху човешкия интелект и мозък напсихологично и физиологично ниво.

Изследвайкиповече от 250 души на всякаква възраст, учените от Единбургския университетпроследили какви промени се наблюдават в развитието на доброволците.Резултатите сочели, че изучаването на чужд език развива интелекта ни и забавястареенето на мозъчните клетки. Това от своя страна запазва ума ни остърпо-дълго и спомага за превенция на старческа деменция.

Все ощеобаче не е съвсем ясно дали едното е следствие от другото или обратното. Т.е.дали самото изучаване води до усъвършенстване на интелектуалните ниспособности, или пък интелектуалният ни потенциал е причината за по-лесното усвояване на нов език.Резултатитеот поредицата изследвания, проведени между 2008 и 2010 година сочат, ченезависимо от възрастта, хората владеещи два и повече езици притежаватпо-развити когнитивни способности.

Както еизвестно, поясняват учените, мозъкът е като мускулите по тялото – ако сетренира, развитието му не спира. Редовните „тренировки“ пък пречат настареенето на мозъчните клетки и така запазват остротата на мисълта запо-дълго.

Практическатаприложимост на това откритие е забележителна. Доказването на тази теория можеда доведе до нов поглед върху позитивните страни на билингвизма и полиглотията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега