Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Камерън имал ангажименти, нямало да ходи в Сочи

Камерън имал ангажименти, нямало да ходи в Сочи

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън няма да присъства на Олимпийските игри в Сочи, съобщава Reuters. Според официалната информация на кабинета, Камерън бил затрупан с ангажименти, които щели да възпрепятстват посещението му. Той е поредният световен лидер, който отказва да придружи олимпийците си. Поканите вече отклониха Франсоа Оланд, Йоахим Гаук и Барак Обама.

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън няма даприсъства на Олимпийските игри в Сочи, съобщава Reuters. Според официалната информация накабинета, Камерън бил затрупан с ангажименти, които щели да възпрепятстватпосещението му. Той е поредният световен лидер, който отказва да придружиолимпийците си. Поканите вече отклониха Франсоа Оланд, Йоахим Гаук и БаракОбама.

Позицията на Великобритания била неутрална и в решениетона Камерън нямало никакъв друг мотив, освен натоварения график. Споредофициалният отговор на „Даунин стрийт“ № 10, нито един Британски премиер вактивна служба не е посещавал Олимпийски игри, следователно отсъствието наКамерън било в реда на нещата. Английските олимпийци ще бъдат придружавани от министърана културата, медиите и спорта Мария Милър, от държавния министър на спортаХелън Грант и от дъщерята на Елизабет II - принцеса Анна.

В същото време обаче медиите наблюдават тенденциятасветовните лидери да отхвърлят поканата за откриването и закриването на игритев Сочи в знак на протест срещу ситуацията с човешките права в Русия. Припомнямеви, че страната е обект на много критики заради отношението си къмхомосексуализма.

Френският президент Франсоа Оланд вече обяви, че няма даприсъства на Олимпийските игри. Германският му колега – Йоахим Гаук също нямада посети Сочи. Неговите олимпийци обаче ще се състезават с екипи в цветоветена дъгата – символ на движението за равни права на хората с хомосексуалнаориентация.

Прецедент ще бъде и отсъствието на американския държавенглава. Обикновено делегацията на САЩ за олимпийските игри включвапрезидента или поне първата дама, в случай на ангажименти, спортистите сапридружавани от вицепрезидента или някой от бившите президенти на САЩ. В Сочиобаче ще отидат трима души извън президентската власт, които са с хомосексуалнаориентация. Официалната информация е, че служебни ангажименти възпрепятстватОбама.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега