Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кампания за безопасен път до училище стартира на 15-и септември в Бургас

Кампания за безопасен път до училище стартира на 15-и септември в Бургас

На 15 септември стартира първото от поредица събития, които Областна администрация Бургас и представители на неправителствения сектор провеждат като част от кампания за превенция от транспортни произшествия по пътищата на област Бургас.

На 15септември стартира първото от поредица събития, които Областна администрацияБургас и представители на неправителствения сектор провеждат като част откампания за превенция от транспортни произшествия по пътищата на област Бургас.

Доброволци от Национално Сдружение „Младежки глас“, „Организация за защита набългарските граждани“, “SOS ПТП” ще помагат на ученици от три бургаски училища дапресекат безпроблемно по време на първия учебен ден. Младите хора ще спиратавтомобилите със специални табели СТОП, за да осигурят безопасното преминаванена учениците и стигането им до класните стаи. В кампанията ще се включат ощепредставители на спешния телефон 112 и Инспектората по образование.

Подобнимероприятия не се провеждат за първи път, като практиката показва, че сеприемат положително както от самите ученици, така и от техните родители иучители. В събитието и тази година участие ще вземе обичаният от малчуганитеинспектор Хитами – симпатичния хипопотам, който учи малки и големи на пътнабезопасност. 

„Радва ме фактът, че в Бургас все повече шофьориспират пред пешеходна пътека, осигурявайки безпроблемното пресичане нанай-уязвимите участници в движението – пешеходците. Това се случва благодарениена усилията, които бургаската общественост, институции и неправителствен секторполагат срещу войната по пътищата. Разбира се и с подкрепата на медиите, коитоса незаменим партньор в превенцията за безопасност на движението.

Приветстваментусиазма на всеки един, който отделя от времето си и се включва в подобникампании. Следващото събитие, което планираме е насочено към най-младитешофьори, тези, които тепърва взимат шофьорски книжки. За съжаление малкотоопит, който имат на пътя, съчетан с желанието им да изпъкнат пред връстницитеси често води до фатални последствия“, коментира областният управител ВълчоЧолаков.            

Кампанията по пътна безопасност щесе проведе на 15-и септември, от 08:00 часа. Заместник-областните управителиСевдалина Турманова и Владимир Крумов ще присъстват лично по време на събитиетов ОУ „Княз Борис I”. СОУ „ПеткоРосен“ в ж.к. „Меден Рудник“ и ОУ „Антон Страшимиров“ в ж.к. „Славейков“ садругите две училища, които доброволците от неправителствения сектор ще посетяттази година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега