Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КАТ удвоява стационарните радари

КАТ удвоява стационарните радари

С новите бройки ще бъдат обхванати всички основни артерии в България.

"Пътна полиция" ще закупи нови 20 стационарни радари за скорост, които ще бъдат монтирани по шосетата в страната. Така техният брой ще нарасне почти двойно – до 43. В момента действащите радари са 23 и техните места постоянно се сменят. С новите бройки ще бъдат обхванати всички основни артерии в България, пише "Монитор".

Цената на едното устройство ще е 120 000 лева. Общата ориентировъчна стойност на обществената поръчка ще е в размер на 2,4 млн. лева. Освен това е гласувано и вземането на 28 преносими камери, всяка от която ще струва по 65 хил. лева. Общата цена за тях ще е 1,820 млн. лева.

„Пътна полиция“ ще се оборудва и с газхромотографи, чиято обща стойност ще е 1 236 млн. лева. С тях ще се измерва количеството изгорели газове, коиото изхвърлят автомобилите. При завишаване на стойностите колите, които бълват пушилки, ще бъдат спирани от движение.

Според последните промени ако водач откаже проверка с дрегер или полеви тест, не приема показанията от уреда, извършената проба от полицаите е некачествена или невалидна или физическото състояние на проверявания не позволява извършването й, тогава проверката за алкохол в кръвта ще се прави с доказателствен анализатор или с химическо изследване. За наркотични вещества или техни аналози ще се проверява с химико-токсикологично изследване.

Едва когато при проверката на пътя техническото средство отчете над 1,2 промила, за което законът предвижда затвор, или при отказ от проверка с дрегер, катаджията трябва да съпроводи водача до медицинското заведение за изследване. Редът е същият и при установена употреба на наркотици.

В случаите, когато пътни полицаи задължително посещават пътно-транспортно произшествие, те ще бъдат длъжни да тестват водачите за алкохол. Останалите участници в произшествието също могат да бъдат проверявани, ако има такава необходимост. Тестовете за наркотици ще стават по преценка на катаджиите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега