Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Kатерици в Морската градина - новата атракция на Бургас

Kатерици в Морската градина - новата атракция на Бургас

По инициатива на Община Бургас в Морската градина бяха пуснати чифт катерици. Идеята е да се възстанови тяхната популация и след години симпатичните гризачи да се срещат често, за да радват бургазлии и гостите на града.

По инициатива на Община Бургас в Морската градина бяха пуснати две катерици. Идеята е да се възстанови тяхната популация и след години симпатичните гризачи да се срещат често, за да радват бургазлии и гостите на града.

Катериците бяха пуснати в района на Пантеона. Там има подходяща среда за тях – смесена иглолистна и широколистна растителност. Предварително по дърветата са поставени 6 къщички, които могат да се ползват и от птиците. Досега двете катерици са отглеждани в затворено пространство и за първи път усещат свободата.

През зимата на няколко места ще им бъде оставяна храна, докато проучат новия си хабитат и се научат да се хранят сами. Напролет се очакват първите катерици – бебета, а дотогава Община Бургас ще търси начин да пусне в Морската градина още зрели екземпляри.

При вчерашното освобождаване на първия чифт най-много се забавляваха децата от ЦДГ „Андерсен”, които бяха поканени специално за случая.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега