Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Катерина Стойкова представя в Библиотеката новата си поетична книга

Катерина Стойкова представя в Библиотеката новата си поетична книга

Самата авторка приема тази стихосбирка като трети елемент от един общ цикъл, заедно с „Как наказва Бог“ и „Втора кожа“.

Община Бургас продължава поредицата от срещи с популярни български автори в залите на Център за съвременно изкуство и библиотека. Началото бе поставено през април 2021 година с откриването на обновения културен институт. В списъка са и свързани с Бургас автори, които живеят зад граница. Като поетесата Катерина Стойкова. 

На 22 септември, от 18 ч., тя ще представи пред четящите и пишещи бургазлии най-новата си книга с провокативното заглавие „Американски деликатеси“. Самата авторка приема тази стихосбирка като трети елемент от един общ цикъл, заедно с „Как наказва Бог“ и „Втора кожа“.

„Чувала съм да казват, че читателите посягат към документалистика за информация, а към поезия – за емоция. Аз самата следвам емоцията, когато пиша, и това е най-безпогрешният ми ориентир. За „Втора кожа“ емоцията беше близо до реалността. Емоцията в „Как наказва Бог“ е целенасочено абстрактна. 

„Американски деликатеси“ е някъде по средата, с щипка ирония, надявам се. Благодаря за определението true crime поезия. Точните думи винаги са подарък“, споделя за своеобразния си триптих авторката в интервю за „Литературен вестник“.

Катерина от години е гражданин на света, живее в Кентъки, пътува, но задължително намира време и за любимия Бургас, макар пребиваването й в родината това лято да не може да се нарече точно ваканция, защото тя се включи в поредица литературни прояви край морето, в София и няколко други града.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега