Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Киев съобщи за множество въздушни атаки през изминалото денонощие

Киев съобщи за множество въздушни атаки през изминалото денонощие

Атаките тази нощ са били насочени главно срещу крайбрежна инфраструктура и селскостопански обекти.

Украинските военновъздушни сили обявиха, че са свалили 40 от 45 ударни дрона "Шахед", изпратени от Русия тази нощ, предаде Ройтерс. Основни мишени на атаките са били Киев и Южна Украйна. Двама души са били ранени.

Всички безпилотни летателни апарати, изпратени срещу украинската столица, са били свалени. Няма данни за пострадали хора и материални щети, съобщи ръководителят на градската военна администрация Сергей Попко.

Противовъздушната отбрана над Южна Украйна е работила над пет часа и е свалила 26 дрона.

Атаките тази нощ са били насочени главно срещу крайбрежна инфраструктура и селскостопански обекти. Основна мишена е била Николаевска област, където е един цивилен е бил ранен, а жилищни сгради и газопровод са понесли щети, от отломки от свален дрон и експлозията, последвала падането му на земята.

Четири безпилотни летателни апарата са били унищожени над черноморското пристанище Одеса. Един човек е бил ранен от отломки от свален "Шахед" над източната Днепропетровска област, съобщи ръководителят на регионалната военна администрация Сергий Лисак, цитиран от Укринформ.

В Херсонска област, на юг, 68-годишна жена е била убита при артилерийски обстрел, а синът й е откаран в болница в тежко състояние. 

Руските въоръжени сили са изстреляли общо над 200 снаряда по региона през последните 24 часа, предаде още Укринформ, като се позова на ръководителя на Херсонската областна военна администрация Олександър Прокудин.

И Русия, и Украйна увеличиха през последните месеци въздушните атаки срещу критична енергийна, военна и транспортна инфраструктура далеч от фронтовата линия, отбелязва Ройтерс. Агенцията прави уговорката, че не може да провери по независим път съобщенията на страните в конфликта.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега