Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Киноконцерт във „Флората” ще събере ценители на музиката и седмото изкуство

Киноконцерт във „Флората” ще събере ценители на музиката и седмото изкуство

Киноконцертът е с вход свободен.

Бургаската публика ще има възможност да се потопи в магията на анимацията и музиката. Специалният киноконцерт е част от програмата на Фестивала „Срещи на младото европейско кино”, който ще случи за първи път в Бургас в дните от 19 до 21 януари /петък, събота и неделя/.

Интересното събитие представлява селекция от френски анимационни филми, озвучени на живо с композираната на място музика от пианиста Станислав Абаджиев. Събитието ще се случи тази събота, 20 януари, от 18:00 часа в Експозиционен център „Флора”.

Инициативата се осъществява с партньорството на Община Бургас.

Пианистът Станислав Абаджиев подготвя оригинални аранжименти за всеки филм от програмата и запознава публиката с авторския си подход. Научаваме защо пианото е толкова важен инструмент за киното и как музиката влияе на случващото се на екрана, докато гледаме история за пианист, чието свирене събужда миналото, приключенстваме с малкото мишле, което мечтае да лети и се вихрим в топлината на ароматна френска пекарна.

Киноконцертът е с вход свободен.

Програмата на Фестивала ще започне в Бургас още този петък, 19 януари . Тогава в Експо център „Флора” от 18.00 часа ще има прожекция на документалния филм „Напред, деца!” (реж. Тиери Демезиер и Албан Турле). Лентата е разказ за хип-хоп танците и това, как те се внедряват като отделна дисциплина в престижна парижка гимназия. След филма младите зрители ще бъдат поканени на дискусия относно емоциите, които филмът провокира, персонажите на техните връстници, както и тези на учителите, с които преживяваме два часа на екрана. 

Препоръчва се за младежи над 14 години.Партньори и домакини на първото издание на фестивала "Срещи с младото европейско кино" в Бургас са Община Бургас, Експо център “Флора”, Център за съвременно изкуство и библиотека, Младежки международен център - Бургас, СУ “Св. св. Кирил и Методий”, Френски институт в България, Посолството на Швеция в България и Шведският филмов център. Фестивалът се финансира от Национален филмов център.  
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега