Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът честити на бургазлии новия факултет "Обществено здраве и здравни грижи"

Кметът честити на бургазлии новия факултет "Обществено здраве и здравни грижи"

Както съобщихме по-рано днес Бургас вече има медицински факултет. Новият факултет носи името “Обществено здраве и здравни грижи” към Университет “Проф. д-р Асен Златаров”.

Както съобщихме по-рано днес Бургас вече има медицински факултет. Новият факултет  носи името “Обществено здраве и здравни грижи”  към Университет “Проф. д-р Асен Златаров”.

“Благодаря на всички, които подкрепиха това предложение – на бургаскитедепутати и общински съветници от всички партии, на ректора – проф. ПеткоПетков, проф. Мими Стойчева, ръководството ипреподавателите от университета, на предишното и сегашното ръководство на МБАЛ– Бургас, на двете отговорни министерства – на здравеопазването и образованието,на предишния и настоящия областен управител на Бургас. Бургазлии отново доказахме, че когато действаме обединено, постигамесвоите цели“,каза Николов.

Според него, разкриването на новия медицински факултет естъпка към повишаване качеството на бургаското здравеопазване. Това ще дадевъзможност за привличането на най-добрите хабилитирани медицинскипреподаватели, които да бъдат включени и в грижата за пациентите в бургаскитеболници. Освен специалисти, градът ни ще привлече и повече млади хора, коитооще от тази есен ще прекрачат прага на новият факултет. Община Бургас вече осигури 200 000 лв.за препроектиране на една от недовършените сгради в университета.

Близо 4 млн.лв. са необходими за пълното й преустройство и оборудване, за да се превърне вмодерна сграда за обучение на бъдещите студенти. Димитър Николов заявиубедеността си, че с общите усилия на община и държава, сградата ще бъде бързопреустроена и довършена.  Тя ще дававъзможност за разкриването и на нови медицински и предмедицински образователниструктури. Една от основните амбиции на Община Бургас еМБАЛ да придобие статут на факултетска болница, което ще даде възможност заспециализация на лекари.

Желанието е да се разкрият и допълнителни структурикъм университета, съобразно нуждите на града. Община Бургас ще съдейства наакадемичната общност както с логистика, така и с финансови средства.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега