Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът на Поморие посрещна в кабинета си новия посланик на Република Корея

Кметът на Поморие посрещна в кабинета си новия посланик на Република Корея

Кметът Иван Алексиев посрещна в кабинета си новия извънреден и пълномощен посланик на Република Корея в България. Негово превъзходителство Шин Бунам бе акредитиран през май тази година и първата му официална визита в Бургаски регион започна именно с вчерашното посещение в Поморие.

Кметът Иван Алексиев посрещна в кабинетаси новия извънреден и пълномощен посланик на Република Корея вБългария. Негово превъзходителство Шин Бунам бе акредитиран през май тазигодина и първата му официална визита в Бургаски регион започна именно свчерашното посещение в Поморие.

По време на разговора бяха очертани някои отвъзможностите за установяване на двустранно сътрудничеството и обмяна на опитмежду Поморие и корейската република. Акцентирайки върху природнитедадености и стремежа към тяхното опазване, кметът Иван Алексиеви заместник – кметът Илия Джингов запознаха Негово превъзходителствос Поморие като курортна дестинация.Поморийските солници и соленото езеропредизвикаха интереса на почетния гост, който сравни лечебните свойства нанашата кал с тези на Мъртво море в Йордания.

Н.Пр. Шин Бунам получи от г-нАлексиев покана през септември отново да гостува със семейството си, но катотурист, за да се увери лично в невероятния ефект от калолечениетои условията за туризъм в града. Поради отличните си първи впечатленияот Поморие, посланикът и сега е отседнал в един от големите местни комплекси.

Освен здравеопазването и балнеологията,любопитни за дипломата бяха още солодобивът, винопроизводството и богатотоархеологическо наследство. По думите му градът дава възможности заукрепване и развитие на приятелските връзки между двете страни, тъй като имаинтересни история, култура и природни богатства.

От своя страна, кметът на община Помориесподели възхищението си от постиженията на Република Корея в сферата нависоките технологии и изрази желание за задълбочаване на отношенията в тазинасока. „За нас е изключително важно да почерпим опит от най-добрите”,допълни Алексиев в края на срещата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега