Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът на Созопол: Подземните контейнери са крачка към решаването на проблемите с отпадъците

Кметът на Созопол: Подземните контейнери са крачка към решаването на проблемите с отпадъците

Освен елиминирането на нежеланите шумове при тяхното събиране, с уместното им разположение, тези подземни контейнери спестяват много пространство по улиците на града, като същевременно осигуряват и по-голям капацитет за отпадъци, отбеляза Тихомир Янакиев.

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев определи като успешно въвеждането на системата за подземни контейнери в града. В свой пост в социалната мрежа Фейсбук той отбеляза, че поради уместното им разположение, подземните контейнери спестяват много пространство по улиците на града, като същевременно с това осигуряват по-голям капацитет за отпадъци. Ето и целия пост на кмета на Созопол, без редакторска намеса:

"Уважаеми жители на община Созопол,

През 2021 година в град Созопол започнахме пилотен проект за изграждане на площадки и монтаж на подземни контейнери за битови отпадъци. В началото на годината бяха инсталирани 3 подземни контейнера с иновативен механизъм за отваряне чрез педал и съд (чувал) с обем 3м³. Тези контейнери бяха разположени на стратегически места - две точки в близост до важни хранителни магазини и една точка на улица "Одеса".

Пилотното въвеждане на този тип контейнери се оказа успешно и се потвърди, че в града може да бъде интегрирана подобна система. След първите стъпки, сега с гордост можем да обявим, че на територията на целия град вече са инсталирани общо 42 подземни контейнера - 19 с обем 1,5 м³ и 23 с обем 3 м³ или общо 97,5 м³ , които успешно замениха 55 стандартни контейнера, известни като "бобри" с общ обем 60,5 м³. 

Тази иновативна система е огромна крачка към решаването на проблемите с отпадъците. Освен елиминирането на нежеланите шумове при тяхното събиране, с уместното им разположение, тези подземни контейнери спестяват много пространство по улиците на града, като същевременно осигуряват и по-голям капацитет за отпадъци.

Цялата реализация на този иновативен проект се осъществява чрез собствени финансови средства, натрупани като отчисления по чл. 64 от Закона за управление на отпадъците. След видимия успешен старт и значимите предимства, предстои разширение на проекта в Созопол и Черноморец."
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега