Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кънев: Имаме два месеца да спасим туристическия сезон

Кънев: Имаме два месеца да спасим туристическия сезон

"Санкциите срещу Русия ще ударят най-вече България. Към момента има заповеди от страна руското министерство, които поставят забрана представителите на силови служби и техните семейства да почиват у нас. Това са 5 милиона платежоспособни руснаци. Забранени са ваканциите у нас и на организирани групи, дотирани от държавата – детски лагери, почивки на пенсионери и ветерани." Това коментира народният представител ПГ на Коалиция „БСП лява България“ Петър Кънев в Бургас днес.

"Санкциите срещуРусия ще ударят най-вече България. Към момента има заповеди от страна руското министерство, които поставят забранапредставителите на силови служби и техните семейства да почиват у нас. Това са5 милиона платежоспособни руснаци. Забранени са ваканциите у нас и наорганизирани групи, дотирани от държавата – детски лагери, почивки напенсионери и ветерани." Това коментира народният представител  ПГ на Коалиция „БСП лява България“Петър Кънев в Бургас днес.

По думите му,работата по компенсирането в спада на руските туристи с такива от другидестинации е добра посока на работа. Не се знае, обаче, доколко тези новитуристи ще бъдат платежоспособни и дали няма да се ограничат с туристическитепакети и да не се докоснат до други услуги и стоки, предлагани по роднотоЧерноморие.

Кънев е намнение, че България разполага с 2 месеца да спаси туристическия сезон и зацелта трябва да се наблегне на сериозни решения и спешни мерки. Това бе и основнататема на провелата се преди дни отворена кръгла маса, организирана от Комисиятапо икономическа политика и туризъм.

Депутатъткоментира още, че наистина финансовата криза в Русия и Украйна оказва влияние върхутуристопотока у нас, но това съвсем не е основната причина. По думите на Кънев, един от проблемите,  също отклоняващи туристите от родното Черноморие,е контрола и спокойствието, които по нашите курорти често липсват.

"На времето вСлънчев бряг почиваха 30-40 000 души, охранявани от 80 милиционера. Сегатуристите са в пъти повече, а ги пазят 100 полицая. Налага се по-сериознополицейско присъствие", коментира Кънев. Друг основен проблем са преместваемитеобекти и широко обсъжданата тема за визите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега