Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Код оранжево в Източна и Югоизточна България заради обилни снеговалежи

Код оранжево в Източна и Югоизточна България заради обилни снеговалежи

Обявиха код оранжево за Източна и Югоизточна България, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. Днес отново ще завали сняг, отначало в южните райони, а след обяд и в останалата част от страната.

Обявиха код оранжево за Източна и Югоизточна България, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. Днес отново ще завали сняг, отначало в южните райони, а след обяд и в останалата част от страната. Частично заледени са пътищата в Бургаско, съобщават от "Областна пътно управление".   Почистващата фирма „Титан” изкара на пътя своята техника за зимна поддръжка, с изключение на машините с гребла, за които още няма работа, съобщиха от община Бургас. Опесъчават се и се лугират най-напред маршрутите на градския транспорт и главните пътни артерии.  Реагирано е на сигнали за заледени участъци.

Допълнителни сили днес са насочени към к-с „Меден рудник”,  Община Бургас призовава гражданите да сигнализират на нейните дежурни служители при инциденти и пропуски в почистването на пътищата на телефони: 056/841 560 или 907 218. Обаждайте се и на тел. 112.  Надлезите при Каблешково и Сарафово са обработени против заледяване и проходими. Опесъчен е пътят между селата Рудник и Драганово. Работи се по пътя Драганово – Брястовец. Техника е отделена специално за кварталите Горно и Долно Езерово.   Шефът на Гражданска защита инж. Йордан Лозев  напомни, че за целия зимен сезон е затворен Върбишки проход. Забранено е преминаването на товарни автомобили през Дюлинския проход заради свлачище и стеснение на пътя. Забранено е преминаването на камиони над 10 тона по пътя Черница - Сунгурларе - Чубра, както и на камиони над 20 тона по пътя Провадия – Айтос.

Очакванията са до обед снегът да се засили и в съчетание със силния вятър да образува поледица, каза инж. Лозев. Няма сигнали за села в региона, останали без ток и вода, заради лошото време, уточни шефът на „Гражданска защита”. Свлачище е причината да се затвори участък между Босна и Звездец. Има и свлачище в участъка от Малко Търново до ГКПП.   Новата снежна покривка за по-голямата част от страната ще е до 5 см, прогнозират синоптиците.

Значително ще е количеството на валежите от сняг в Източна и най-вече в Югоизточна България, където новата снежната покривка се очаква да достигне 20-25 см. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток, ще има условия за снежни виелици и навявания. Ще остане студено, с минимални температури между минус 10 и минус 5, а максималните - между минус 5 и 0°. Температурата на морската вода е 8 градуса по северното и 10 градуса по Южното Черноморие. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, по южното крайбрежие до 3, с тенденция да се усилва. Облачно и мъгливо ще бъде днес в планините.

Максималната температура в районите с надморска височина 1200 м е около минус 6 градуса, на 2000 м - около минус 12 градуса. Движението на автомобили ще е силно затруднено и от лошата видимост, която на моменти ще бъде под 50 метра. Вятърът ще е 6-9м/с от североизток-изток, като привечер в източните райони ще се засили със стойности до 15-18м/с.   Синоптиците предупреждават да не предприемаме пътуване, ако това не е задължително! Ето какво гласи код оранжево: Времето е опасно. Прогнозирани са метеорологични явления с необичайна интензивност. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете. Следвайте съветите на властите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега